Jehlové podpatky brání početí

Jehlové podpatky brání početí

Stále více párů navzdory dlouhé a nákladné léčbě či umělému oplodnění zůstává bezdětných. Proto vědci horečně pátrají po příčinách, proč tomu tak je. A hlavně hledají způsoby, jak tento neutěšený stav zvrátit.

Přitom zjišťují, že v četných případech si za nemožnost počít mohou ženy i muži v podstatě sami. Především nezdravým způsobem života, který se odráží i v nedostatečných rozplozovacích schopnostech. Někdy badatelé narazí na důvody neplodnosti, které se zdají přinejmenším podivné, spíše však absurdní.

Britští gynekologové a porodníci totiž začali razit teorie, že jednou z příčin, proč příslušnice něžnějšího pohlaví nedokáží otěhotnět, je jejich záliba ve vysokých jehlových podpatcích. Nožka nazutá do jimi opatřené obuvi sice k sobě vábí obdivné pohledy mužů, ale zároveň narušuje přirozené držení těla, jež nutí k různě odstupňovanému předklánění.

Jeho těžiště se tak posunuje dopředu, pánev obsahující dělohu a vaječníky se spolu s ním začíná rovněž vychylovat. Konečný důsledek trvalého a častého nošení obdobných střevíců pak na sebe nenechá dlouho čekat. Může vést k velkým problémům s ženskými reprodukčními orgány, jež se mnohdy projeví až za delší čas. V době, kdy už může být pozdě na jakýkoli boj s neplodností. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud