„Jen malá“ vada na kráse – zápach z úst

„Jen malá“ vada na kráse – zápach z úst

Jsme krásné, dokonale oblečené, nalíčené, vybraly jsme si ty nejelegantnější doplňky i boty. Skutečně se chystáme udělat ten nejlepší dojem. Ale možná jsme přehlédly malý detail, který může obtěžovat nás i okolí. Jak se poprat se zápachem z úst? Může vám skutečně zkazit vztah, manželství i podnikání?

Lidé si to mnohdy ani neuvědomují. Pokud ano, často se za svůj problém stydí, používají všelijaké spreje, pastilky nebo žvýkačky. Zápach z úst je problém, o kterém se nahlas většinou nemluví. Strach z nepříjemného pachu z úst se stává v podnikatelských kruzích mnohdy přímo fobií.

Nevábný dech může být signálem různých vnitřních chorob. Halitóza , tak se problému říká odborně, totiž trápí téměř pětinu Čechů. Nejčastěji je za jejím vznikem přemnožení mikrobů, kteří žijí v ústech a usazují se zejména na jazyku. Rozkládají tam bílkoviny. Při tomto rozkladu vznikají těkavé látky, které obsahují například síru. Je proto nutné, aby příčinu nepříjemných obtíží odhalil odborník.

Stomatologem bychom měli všichni začít

Zubař ústa prohlédne, ošetří případné kazy a ve spolupráci s dentální hygienistkou ověří, zda si klient dobře čistí zuby a ústa. Často pomůže i zlepšený pitný režim.

Netvoří se na zubech plak?

Další příčinou halitózy může být postupující zánět dásní, vyvolaný hromaděním bílého povlaku, tedy plaku, v oblasti mezi krčkem zubu a dásní. Plak se však hromadí také mezi zuby a na jejich povrchu.

Vyberte si dentální produkty s extrakty léčivých bylin

Příkladem jsou například dentální produkty firmy Herbadent , kde najdete celou škálu přípravků, které mohou účinně pomáhat proti halitóze při běžné každodenní péči o ústní dutinu a chrup. Najdete tu bylinnou zubní pastu s fluorem, bylinné ústní vody, bylinný gel na dásně a jemné zubní kartáčky.

Na zápach z úst pomohou bylinky

Odvar ze šalvěje lékařské nebo z lístků máty peprné je velmi silný a ověřený pomocník na halitózu. Šalvěj lékařská má silné dezinfekční účinky, stejně jako máta. Když nemáte bylinky v dosahu a ani si nechcete vařit domácí odvary, pomohou vám v lékárně. Tam zakoupíte bylinné ústní vody HERBADENT , které extrakty těchto bylin obsahují. Pečují o celou dutinu ústní a jsou vhodné právě při častých výskytech zánětů dásní nebo při halitóze, která má příčiny v ústech. Ústní voda by se tak měla stát běžnou součástí pravidelné ústní hygieny.

Klepněte pro větší obrázek
Herbadent bylinné dentální produkty zakoupíte v lékárnách, v ordinacích stomatologů nebo nově přímo v e-shopu tohoto českého výrobce (http://obchod.herbadent.cz)

Naslouchejte varovným signálům

Zápach z úst je často prvním signálem vážných chorob, jako jsou chronické záněty v ústech, porucha funkce ledvin, jater, žaludeční reflux, cukrovka nebo nadužívání některých léků. Potom už pouhá návštěva zubaře nestačí, je potřeba se obrátit na specialistu a potíže začít řešit, než přerostou v závažnější onemocnění.

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud