Jen tři procenta žen jsou spokojena s vlastním tělem

Jen tři procenta žen jsou spokojena s vlastním tělem

Neuvěřitelné se zdá být číslo, které vyplynulo z nového průzkumu, jenž dokázal, že se svým zevnějškem jsou spokojeny jen mizivá tři procenta žen! Zhruba třiasedmdesát procent na druhou stranu o svých chybách a nedostatcích přemýšlí každý den.

Zvláštní je rovněž zjištění, že na sobě řadu nedostatků pozorují i topmodelky, které mají podepsány smlouvy s těmi nejvyhlášenějšími agenturami a promenádují se po prestižních módních molech v šatech nejuznávanějších návrhářů.

Průzkumu se zúčastnilo více než pět tisíc žen ze zemí Evropské unie. Jedenadevadesát procent přiznalo, že jsou nešťastné ze svých stehen a boků, sedmasedmdesát procent pak děsil pas a osmasedmdesát procent uvedlo, že trpí celulitidou. „Celé tři čtvrtiny žen je smutných z celé své postavy, jedenasedmdesát procent pak ze své váhy a šest dam z deseti prozradilo, že je jejich tělesná schránka přivádí k depresím! Pětašedesát procent žen se přitom shodlo, že kdyby měly lepší vzhled a postavu, zkvalitnil by se celkově i jejich život,“ říká Sian Rees z časopisu Real, který výsledky průzkumu zveřejnil.

Průměrný věk účastnic průzkumu byl třiatřicet let, přičemž více než čtyřiaosmdesát procent z nich by chtělo zhubnout alespoň pět kilo. „Tvary a křivky ženského těla jsou v dnešní době jedním z nejdiskutovanějších témat. Mohou za to hlavně celebrity, protože mnohé dámy chtějí vypadat přesně jako ony. To ale často vede spíše ke zdravotním a rodinným problémům, než k úspěšnému zvládnutí diet,“ dodává Rees. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud