Jennifer Lawrence: Rebelka se pro Oscara doplazila na kolenou | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence: Rebelka se pro Oscara doplazila na kolenou

Mladá hvězda nezávislých filmů se ocitla v pouhých 22 letech na vrcholu slávy. Dopomohla jí k tomu role bláznivé Tiffany ve filmu Terapie láskou.

Vznášet se v róbě od Diora po červeném koberci je snem každé dívky a Jennifer Lawrence se splnil. I když jí na cestě za zlatou soškou upnuté šaty tak trochu zradily, protože při šplhání na pódium klopýtla. Momentka škobrtající Jennifer a také její furiantské gesto se vztyčeným prostředníčkem obletěly svět. A tak herečka své pověsti rebelky dostála i o velké oscarové noci. Vztyčený prst omluvila tím, že si přihnula. Přiznala, že si dala panáka na kuráž, aby vůbec mohla po ukončení ceremoniálu předstoupit před zástupce médií na tiskové konferenci.

Klepněte pro větší obrázek

Film Terapie láskou získal čtyři nominace na Oskara a o Jennifer se v kuloárech mluvilo jako o velké favoritce. Úspěch si Jennifer zaslouží. Už jako teenager učinila rozhodnutí stát se herečkou. Ve čtrnácti letech přesvědčila své rodiče, aby opustili farmaření, přestěhovali se z Kentucky do New Yorku a našli jí agenta. To se nakonec také podařilo a Jennifer se začala objevovat v televizních seriálech a později v nezávislých filmech, výrazněji na sebe upozornila ve filmu Do morku kosti.

Nikdy nestudovala herectví, dokončila pouze střední školu. Hraje intuitivně, což skvěle prokázala právě v roli Tiffany. O co ve filmu Terapie láskou jde? Mladá vdova Tiffany potkává na večeři u své sestry nevyrovnaného Pata (Bradley Cooper), který byl právě propuštěný z blázince. Nabídne Patovi nejprve sex na jednu noc a poté co je odmítnuta, ho přesvědčí, aby s ní trénoval jako partner do taneční soutěže.

Klepněte pro větší obrázek

Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím… Skvostná romance Terapie láskou s držitelkou Oskara za nejlepší ženský herecký výkon je k vidění právě teď v kinech.

Doporučujeme

Články odjinud