Ježíšek uvádí

Ježíšek uvádí

Čas Vánoc by neměl být o stresu z úklidu a hektického nákupu dárků, ale také časem rozjímání a pomoci těm, kterým osud příliš nepřál. A co zlaté prasátko? Nezapomněli jste na tuto typickou vánoční tradici? Během pomoci se můžete setkat také se slavnými osobnostmi, dvě takové se spojily a uspořádají v centru Prahu jedinečnou akci.

Topmodelka Helena Houdová a herečka Aňa Geislerová spojily své síly a připravily dvoudenní nákupní akci Ježíšek uvádí. Ve dnech 18. až 20. prosince 2009 se tyto krásky promění v prodavačky v prodejně Baťa na pražském Václavském náměstí. V tomto čase se promění výlohy originální výzdobou a v samém obchodním době čeká tisícovka krásně zabalených dárků v různých cenách, mezi nimi najdete boty, hračky sportovní potřeby, kosmetiku či poukázky do fitness centra.

Ježíšek uvádí letos nejen dárečky, ale také tradiční zlaté prasátko. Kvůli této tradici však nemusíte na Štědrý večer hladovět, abyste pašíka uviděli. Stačí přijít na nákupy během celé akce a jistě budete mít to štěstí ho spatřit.

Ježíšek uvádí je speciální vánoční projekt Nadace Slunečnice, kterou založila Helena Houdová. „Filantropie a dávání by nemělo být výsadou pouze vybrané skupiny společnosti – elity. Každý z nás má možnost, byť malou částkou, změnit svět někoho jiného. Navíc akce Ježíšek uvádí je vlastně dvojí dávání – jednou obdarujete někoho potřebného na dálku a podruhé někoho blízkého pod vánočním stromečkem. Získané peníze Slunečnice rozdělí mezi své projekty zaměřené na sociální a zdravotní péči, vzdělávání dětí a další konkrétní aktivity v České republice i ve světě,“ říká prezidentka Slunečnice Helena Houdová.

Aňa Geislerová se sama věnuje charitativní činnosti a pravidelně pořádala vánoční dobročinný bazar, letos se ovšem bazar nekoná a tak se herečka spojila se společností Avon a jejím projektem zaměřeným na rakovinu prsu. „Nemusíte se trápit hlady, u nás zlaté prasátko uvidí každý, kdo si za určitou částku koupí dárek – vlastně takové velké štěstíčko, jaké jsou lidé zvyklí kupovat na pouti. V balíčku se bude skrývat překvapení a můžu zaručit, že příjemné,“ slibuje Aňa Geislerová a dodává: „Jsem šťastná, že se tato akce koná, protože se letos nepodařilo uskutečnit tradiční Vánoční bazar a já si nedokážu představit Vánoce bez dobročinnosti, to je pro mě osobně velmi důležitá věc. Takže zvu všechny, aby přišli podpořit Ježíška na Václavské náměstí.“

Doporučujeme

Články odjinud