JIŘINA (42): Dostala jsem druhou šanci na lásku, ani ta ale nevyšla

24 komentářů

helza
15. července • 19:35

Možná s tím lhaním jde tak trochu o akci a reakci, nebo spíš obráceně. Pokud je muž, žena, či dítě věčně doma vyslýchán, pokud jsou reakce na cokoliv, co se onomu samozvanému "vyšetřovateli" nelíbí neadekvátně agresivní, pak se takový člověk, či človíček dříve, či později uchýlí ke lžím.

Anonymizovaný
15. července • 14:13

Každého věc jak a s kým žije.Někomu nevadí žít s lhářem,druhému to vadí.Mi by to vadilo,protože už bych mu nemohla věřit.

Elynor
16. července • 10:02

@Anonymizovaný: Všichni lžou. Tu a tam je to potřeba. Ono by se ani nedalo žít s člověkem, který důsledně vždycky všem říká třeskutou pravdu, to by bylo dost nesnesitelné, a tipuju, že by takového jedince společnost brzo umlátila, nebo aspoň zavřela do blázince. Ostatně byl na toto téma natočen nejeden film, kde ty následky vyslovených pravd byly velmi pěkně ukázány.

Anonymizovaný
16. července • 13:57

@Elynor: Musím se tedy naučit lhát,aby mne společnost neumlátila. :-D

Elynor
16. července • 14:27

@Anonymizovaný: Myslím, že ne, to většina lidí umí už od útlého dětství. Už přibližně tříleté dítě zkouší lhát, obvykle příliš průhledně, takže je to úsměvné, ale časem se zdokonalí. :-)

Anonymizovaný
16. července • 15:30

@Elynor: Tak jasně,ale je rozdíl mezi lží např.milosrdnou,abychom neublížili ,a lží prospěchářskou.A aby neustále partner lhal,to at raději neříká nic.

j66
16. července • 18:35

@Anonymizovaný: Rozdíl mezí lží milosrdnou a prospěchářskou je dost často jen v úhlu pohledu. Např. manžel je nevěrný, protože manželka ho v posteli neuspokojuje, ale rozvést se kvůli tom nechce, protože má ženu rád a kromě sexu mu doma nic nechybí. Takže si najde najde si milenku na sex a manželce lže, že chodí s kamarádem na ryby. Protože pravdu by manželka v naprosté většině případů neakceptovala. Z jeho strany se jedná o lež milosrdnou, nechce říkat manželce, že v posteli se mu nepostaví. Nicméně z její strany, pokud to zjistí, se jedná o lež prospěchářskou, protože manžel chce doma "teplé večeře" a u milenky "zábavu".

Anonymizovaný
16. července • 19:23

@j66: Proboha co to je,že nechce říkat manželce že v posteli se mu nepostaví.To přece ta manželka vidí ne,že se mu nepostaví.Jedině že by manželka s ním nespala několik let,zásadně sex odmítala,čemuž moc nevěřím.To bylo v dobách dávno minulých,kdy např.silně nábožensky založená žena odmítala sex"však děcka už máme".
Myslím že téměř každá žena ,pokud zjistí nevěru a třeba dlouholetou,to považuje za prospěchářskou lež,doma teplé večeře,vypráno a vyžehleno,uklizeno,vše v pořádku,manžel má tedy podmínky k tomu .aby nažehlen šel k milence.To by snad tolerovala jen ženská která má rovněž milence a je jí teda fuk co manžel dělá a kde je.
Znám několik případů kdy manžel hledal milenku s tím že dotyčné nalhal že jeho žena s ním nespí,a nebyla to pravda.Muži lžou manželkám i milenkám.

j66
16. července • 20:13

@Anonymizovaný: To že se mu nepostaví na manželku, neznamená že je impotent a nemůže sexovat s jinou. Ženu cca 45 , která o sex nestojí a netají se tím znám. Samozřejmě občas sexuje pro klid v domě, ale pochybuji, že si to její manžel nějak užívá, když vidí že je to jen povinnost. Samozřejmě pokud by jí nevěrný tak se rozvede, protože co by mu mělo chybět, když má doma "navařeno a uklizeno". Možná její manžel chodí s kamarádem na ryby :-))

j66
15. července • 12:15

Já neřeším, kam manžel jezdí a s kým. Před pár měsíci mi ráno řekl, jedu ke Kolínu pro něco do akvárka. Pozdě odpoledne volá policie že manžel měl u Hradce nehodu a odvezli ho do nemocnice a auto si máme na odtahovce vyzvednout :-D

Karel2529
14. července • 18:24

Důvěřuj, ale prověřuj... V některých lidových moudrech je kolikrát obsaženo vše, co by měl člověk vědět. Paní stejně prvně na Víťu zapomněla, jen co musel na vojnu. Pak svoji velkou lásku ani nemohla poznat. Řekl bych tedy, že se zas tolik nestalo. Jenou to byl románek před vojnou a teď to byl románek přes léto. Už se asi nedozvíme, zda mu tenkrát slibovala, jak na něj počká, než se vrátí z vojny. Možná to teď jen byla karma.

helza
15. července • 19:42

@Karel2529: D tou vojnou souhlasím a taky mě to zarazilo. Můj muž byl na vojně dva roky a rukoval krátce před srpnem 1948 na opačný konec republiky. Takže žádné opušťáky, žádné návštěvy, žádná setkání. Ano, píše se, jak vojáci přicházeli o své lásky, ale myslím si, že to byly výjimky. Na těch, co dvouleté odloučení zvládli v pohodě, není nic zajímavého, tak proč by se psalo o nich.

Anonymizovaný
14. července • 14:11

Taková náhodička - bývalý spolužák. otec od 3 malých dětí , sám na dovolené s kamarády , dále rodina, co se přistěhovala z Berouna - a ejhle, samozřejmě dotyčného zná, no že je ženatý - žádný problém, i o víkendech čas věnuje své bývalé spolužačce atd. Nějak moc náhod najednou, nemyslíte ??
A jaká je paní "bezva" kamarádka a parťačka na dovolenou, to raději nebudu rozebírat.

Elynor
14. července • 8:55

Léto uteklo jako voda - a už s ním chtěla začít žít? Mohli se znát s bídou dva měsíce, z toho pár dnů osobně a zbytek mailem, a už po něm chtěla závazky? To by zdrhal každej. Zejména kdyby opravdu měl čerstvě za sebou nešťastnou lásku a rozvod. To, že se znali jako spolužáci, to nepočítám, to nebyli dospělí a člověk je ve 40 letech jinej, než v 18. To mohlo fungovat na té dovolené, na těch pár dnů, kdy šlo stejně jen o sex, zjevně jim chyběl oběma. Ale tak žádná škoda se nestala, není co řešit. K anketě - to fakt nevím, nikdy jsem od pánů nežádala občanský průkaz, abych si ověřila, zda jsou ženatí, čili nic. Navíc dneska se to ani v občance neuvádí. Takže jo, klidně mi mohl někdo vykládat, že je rozveden, aniž by to byla pravda. Ale to neberu jako zradu. Zrada je silné slovo, a pro mě má poněkud jiný obsah, než mu připisuje anketa.

Anonymizovaný
14. července • 11:20

@Elynor: No,pokud by to s koncem dovolené ukončil,bylo by to jasné.Ale protože ve schůzkách a emailech pokračoval,paní si myslela že je opravdu nezadaný-ačkoliv jí to nikdy podle článku přímo neřekl.A její souvětí o tom že budou muset řešit jejich budoucnost,rozchod urychlila a usnadnila.Ovšem na mužích mne velmi mrzí to že jsou slaboši a srabi,nemají odvahu na to aby vztah ukončili slušným způsobem a na rovinu oznámili že se chtějí rozejít.Normální vyrovnaná žena jistě nebude mít reakce,kterých se muži bojí jak čert kříže:pláč a výčitky.Tak to mne na mužích fakt štve.Dělání tzv.mrtvého brouka.
Mám známou,seznámila se s pánem který jí řekl že ho opustila manželka,odstěhovala se k jinému muži,měli dospělé děti.Pán tu moji známou navštěvoval,jezdil k ní na víkend na chatu,vše probíhalo úplně normálně.Paní měla dovolenou,tak napekla,nakoupila a navařila do mrazáku a domluvili se s pánem že týden stráví u ní na chatě.Pán vždy přijel k ní domů,pobrali věci a jeli jejím autem na chatu.Když se v onen pátek nedostavil,volala mu co se stalo snad stokrát,měla obavy že měl po cestě nehodu,byla úplně šílená strachem.Telefon nebral,odjela tedy na chatu sama.Po týdnu šla do práce,tam potkala známého svého přítele a na dotaz jestli neví co je s Pepou,pán odvětil"Pepa"?"no ten před týdnem odjel s manželkou na dovolenou k moři ,na dva týdny".
Jedná se o to ne že ženatý chlap odjede s manželkou na dovolenou,jedná se o lež,o to že někdo je srab,domluví se s někým který má už k němu nějaký citový vztah,a nedokáže na rovinu říci jak se věci mají,udělá z druhého blba.

Elynor
14. července • 12:45

@Anonymizovaný: Ano, Pepa z vašeho příběhu měl říct, zavolat, napsat "Máňo, promiň, nemůžu s tebou na tu dovolenou, protože se ke mně nečekaně vrátila manželka, bude usmiřovačka, druhé líbánky, jedu na dovolenou s ní, je to moje manželka a pořád ji miluju." To by bylo čestné a sportovní. Proč to neudělal, to netuším, ale proto ještě nejsou všichni ostatní muži slaboši a srabi. Kromě toho taktiku mrtvého brouka používají často i ženy. K příběhu z článku se to nevztahuje už vůbec, tam pán nic nesliboval, a docela si umím představit, jak nadskočil metr dvacet, když si přečetl o budoucnosti, protože ho do té doby vůbec nenapadlo, že to Jiřina bere vážně, a ne jako prázdninový flirt. A v tom zděšení holt už jí radši ani nenapsal, aby se to nějak nezvrtlo. Jo, měl to udělat dodatečně, až by se vzpamatoval, a uvědomil si, že jí neřekl, kde bydlí, takže není pravděpodobné, že by si ho našla a udělala mu ceres. Ani ten Beroun neměl padnout, to je malé město, lidi se tam znaj, kdepak, buď měl mlčet, nebo říct, že žije v Tanzánii. ]:-D

Anonymizovaný
14. července • 14:42

@Elynor: Elynor,ono se ještě ke všemu profláklo to že manželka onoho pána z příběhu mé známé se od něj nikdy neodstěhovala ,spolu normálně žili,jen jaksi pán to mé známé neřekl,proč,to dobře věděl jen on sám.Nemohl by trávit víkendy na chatičce,obskakován mou známou.Jak to ale vysvětlil manželce,to nevím-třeba že jezdí ke kamarádovi na ryby.
Takových lhářů když žena zažije několik,už se nedivím že zanevře na muže a je podezíravá .Ta má známá už chlapy nechce ani vidět.

j66
15. července • 12:05

@Anonymizovaný: Existuje ještě varianta, že manželce Pepy bylo úplně šumák, ke komu jezdí o víkendu na chatu. Je snad dospělý a svéprávný a ví co dělá. Proč by ho měla hlídat?

Anonymizovaný
14. července • 14:36

@Elynor: To je pravda,měla jsem napsat NĚKTEŘÍ muži jsou slaboši a srabi.Já i ženy v mém okolí jsme bohužel natrefily převážně na takové jaké popisuji.Jistě by se dali najít i muži kteří to samé zažili od žen,takové chování je nepřijatelné od každého,at je muž nebo žena.Nedovedu si představit že se dotyčnému jednoho dne bez udání důvodu už neozvu,nebudu brát telefon a pak ho budu třeba ještě občas potkávat.No jo,každý jsme nějaký.

Elynor
14. července • 22:07

@Anonymizovaný: Nevím, takové muže asi nepotkávám, nebo je to možná tím, že fůru věcí prostě neřeším a neptám se. Co jsem zatím měla možnost si náhodně ověřit údaje mých nejrůznějších partnerů, které mi sami sdělili, tak se k žádným pohádkám neuchylovali. Každý měl nějakou minulost, pochopitelně, a mnohdy i současnost. Mí dva dlouholetí milenci mi ani nic moc tajit nemůžou, jde o vztahy trvající mnoho let, a to je už skoro jako manželství. Jeden je ženat, a to vím od začátku, nikdy svou ženu nezapřel a vždycky říkal, že ji miluje a nikdy neopustí, protože rodina je pro něj nejdůležitější. Druhý je rozvedený, a jednou prý stačilo, takže žádné naděje na svatební zvony. U obou přesně vím, co můžu očekávat, jeden je světlem mých očí a druhý sluncem mého života, občas si to prohoděj a svět je v pořádku, brambory v řádku. :-D Ovšem k tomuto zenovému přístupu jsem dospěla až po čtyřicítce. Jiřině z článku má být 42, tak snad už k tomu dospěla taky, po té její zkušenosti. Má krásné vzpomínky a spoustu otevřených možností před sebou.

Anonymizovaný
14. července • 14:00

@Elynor: Jasně, Beroun má téměř 20 tis obyvatel a všichni se tam znají :napad:

Elynor
14. července • 21:47

@Anonymizovaný: Ne že se tam úplně všichni znají, ale lidi se tam dost navzájem znají třeba i jen od vidění a potkávají opakovaně na stejných místech. A náhoda je blbec. Proto muž, který je ženatý, a přesto si začne prázdninovou aférku, nemá říkat, že je z Berouna. Čistě z bezpečnostních důvodů. Na tohle ani Praha není dost velké město, jestliže si člověk chce uchovat anonymitu a čistý štít před paní manželkou.

Anonymizovaný
14. července • 6:39

Popravdě, také bych asi uvěřila, že chlap, který jede k moři s kamarády a má volné víkendy, "neměl štěstí v lásce", a ne že je to táta od rodiny.

Anonymizovaný
14. července • 8:19

@Anonymizovaný: Já taky.Oni chlapi v tom umí chodit.

Doporučujeme

Články odjinud