Jitka Čvančarová jí jen jednou denně

Jitka Čvančarová jí jen jednou denně

Jitka Čvančarová (30), která bývá nazývána česká Sofií Lorenovou, se stala kmotrou nejnovější publikace o správné výživě Tlustá kniha o hubnutí. Sama přitom přiznává, že by naopak měla jíst mnohem více a častěji.

"Nepotřebuji držet dietu, naopak, potřebuji spořádat denně více potravin, než jak to dělám, rozhodně totiž nechci hubnout," říká Korzu jedna z našich nejobsazovanějších divadelních a filmových hereček. "Když jsem začala extrémně pracovat - hrát divadlo, točit seriály, filmy - tak jsem začala jíst jenom v noci. Během dne jsem to vůbec nestihla, protože jsem na to neměla čas."

Jitka Čvančarová si ale uvědomila, že by si zničila zdraví a také svou sexy postavu, pokud by zcela vyhubla.

"Člověk by měl být ke svému tělu pokorný, měl by o něj dbát. Proto se začínám snažit jíst také během dne. Málo, ale častěji. Chci svůj metabolismus srovnat, aby tělo spalovalo energii tak, jak má," vysvětluje herečka.

Právě teď dokončuje film Sněžná noc, díky kterému už jednou spadla z koně. A chytla i pořádnou chřipku.

"Teď jsem natáčela v exteriérech, v zimě a ve sněhu. Pěkně jsem u toho nastydla," říká a posmrkává.

"Ale film, ve kterém hraji hlavní roli, je nádherný. Scénář napsal Vladimír Körner, odehrává se na začátku minulého století, a je plný vášně. Představuji ženu Karolu, kolem které se motají dva muži. Manžel na vozíku, jehož ztvárnil Jan Zadražil a pak ten, který to manželství rozbije - Michal Dlouhý. Je to silný příběh," tvrdí Čvančarová.

Doporučujeme

Články odjinud