Jitka Čvančarová si vyzkoušela roli mámy, děti ale zatím nechce

Jitka Čvančarová si vyzkoušela roli mámy, děti ale zatím nechce

Začátkem prosince (4. 12.) vstoupí do kin nový český film režisérky Marii Procházkové Kdopak by se vlka bál, kde si jednu z hlavních rolí zahrála herečka Jitka Čvančarová (30). Vyzkoušela si tak, jaké to je být matkou malé holčičky.

Přestože si Jitka roli maminky velmi pochvalovala, děti prý zatím nechce. Ale až ta správná doba přijde, má prý jasno, jak je bude vychovávat. "Mám od rodičů zakódovanou určitou představu, jak by se děti měly vychovávat. Umím rozlišit, co je dobré a co špatné, a vím, kam bych svoje děti chtěla jednou směřovat," svěřuje se Korzu herečka, která si ve filmu zahrála i se svým současným partnerem, hercem Jiřím Hofmannem.

Film, který je jakousi směsí dětského hororu a dospělé romance, zobrazuje svět jak z pohledu dětí, tak z pohledu dospělých. Hlavní postava, pětiletá Terezka (Dorotka Dědková), ještě nedokáže pochopit problémy dospělých a raději si vsugeruje, že její rodiče (Jitka Čvančarová a Pavel Řezníček) jsou mimozemšťané.

Právě scénář byl důvodem, proč se Jitka rozhodla roli maminky vzít. "Je opravdu krásný. S režisérkou Mariou Procházkovou jsme se předtím neznaly, ale hned po prvním setkání jsem věděla, že jsme naladěny na stejnou notu a že práce bude smysluplná. Navíc obdivuji, jaké má nervy. Točilli jsme s velkou spoustou dětí, a to nikdy není legrace je uhlídat. Ale ona to zvládla, a fantasticky. Bylo to pro mě inspirující," říká herečka, která po Heleně Zeťové nafotila sexy kalendář pro firmu Stock.

Doporučujeme

Články odjinud