Jižní mámení

Jižní mámení

Nejsevernější provincie Itálie je místem, kde svítí slunce tři sta dní v roce. Pokud si chcete užít s rodinou báječnou dovolenou trochu jinak než u moře, vypravte se do nedalekých Dolomit.

Alta Pusteria v Jižním Tyrolsku, obklopená horskou krajinou čarovných italských Alp, je ideální relaxační destinací pro rodiny s dětmi. Turisty ze všech okolních zemí láká především mohutnými horami, rozlehlými údolími a rozličnými přírodními skvosty. Mnoho lidí má Dolomity spojené s lyžařskou sezonou, kdy se mohou vydovádět na několika desítkách dokonale upravených svahů vhodných i pro nejmenší lyžaře. V létě je tato oblast vyhledávána kvůli horské i pěší turistice a horolezectví. Pět hlavních obcí – Sesto, San Candido, Dobbiaco, Villabassa a Braies – je mezi sebou úzce propojených a nabízejí širokou škálu sportovních i kulturních aktivit včetně gastronomických zážitků.

Sesto

Pokud máte děti v batolecím věku, bude pro vás ideální volbou právě toto místo. Vaše ratolesti se mohou do sytosti vydovádět na dětských hřištích a v bazénech.

Vyzkoušet si mohou minigolf nebo třeba lezeckou stěnu. Nezapomenutelným zážitkem pro ně budou volně se pohybující sobi v oblasti Sesto Croda Rossa.

San Candido

Starodávné městečko je obklopené impozantními vrcholky Alp a hlubokými jezery. Zde na vás čekají skvělá prázdninová dobrodružství v podobě návštěvy muzea Dolomythos, kde si děti zahrají na lovce pokladů. Vzrušujícím zážitkem nejen pro děti bude bezesporu jízda na bobové dráze. Nebo se můžete zabavit v aquaparku.

Dobbiaco

Říká se mu „dveře do Dolomit“ a kromě krásné přírody nabízí mnoho sportovních i kulturních zážitků. Děti se tak budou cítit jako v ráji. Nezapomeňte je vzít na vyjížďku po jezeře, poté si mohou pohrát s jeleny a vykoupat se v křišťálově čistém jezírku.

Villabassa

Nachází se přímo v srdci Alta Pusteria, je elegantně vsazená do unikátní scenerie kopců a obklopená hustými lesy. Mnoho turistů navštěvuje tuto oblast především kvůli čistému ovzduší, které má blahodárné zdravotní účinky. Nejoblíbenějším místem pro děti je Kurpark – veliké hřiště se spoustou houpaček, klouzaček a množstvím jiné zábavy.

Braies

Toto místo rozhodně stojí za návštěvu, zvlášť pokud si chcete oddechnout od ruchu velkoměsta a doslova se sžít s panenskou přírodou. Vrcholky pozoruhodných kopců a krásné zelené louky s nejrozličnějšími bylinkami budou skvělým uklidňujícím balzámem na vaši duši. V této vesničce se dozvíte více o životě farmářů.

Na míru pro vás

Ubytování si můžete vybrat v jednom z 25 rodinných hotelů Familienhotels, ve kterých se o vaše ratolesti postarají kvalifikované a zkušené chůvy, zatímco vy budete relaxovat. Každý z hotelů splňuje přísná kritéria pro rodiny s dětmi. Součástí hotelového komplexu je multifunkční dětský koutek. Dítko vám pohlídají i během jídla, nejmenší strávníci jsou obslouženi jako první, k dispozici jsou hračky, pastelky, stavebnice… Více informací o síti hotelů přátelských k dětem najdete na www.familienhotels.com

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Maminka.„

ČTĚTE TAKÉ:
Hladké a pevné nohy!

Doporučujeme

Články odjinud