JOHANA (40): Načapala jsem svého manžela při nevěře s mužem

Mata69
29. května • 10:13

@Anonymizovaný: Já už se k tomu ani nechci vyjadřovat. To, že něco neláká vás (vlastnictví psa, lézt do výšek, pít alkohol), nechcete to nikdy okusit, neznamená, že to tak mají i ostatní. A vůbec to nic nevypovídá o kvalitě každého jednotlivého člověka. A někdo prostě alkohol okusí a nemá s tím problém, někdo musí zjistit, kde je jeho hranice, a někomu je to jedno a vyleje se jak váza kdykoliv. A jak jsem psala, někdo se opije, zjistí, že vyvádí kraviny a příště si dá pozor. Bohužel se může přihodit, že vyvede kravinu řádného kalibru . Nejradši by zalezl pod zem, ví, že tohle už nikdy zopakovat nechce, ale jeho manželka ho pro to jediné škobrtnutí naprosto zavrhne. Podělal to on, to je jasné, to je bez debaty, ale na čem stojí takový vztah, který jak sama autorka píše byl zalitý sluncem, byli rádi spolu, vše fungovalo - a pro jediné zakopnutí ho takto odepíše? To není o tom, že by se vylejval každý týden, že by obden lezl do postele s kdekým, to by asi netoleroval nikdo. To není o tom, že by mu partnerka tolerovala opakované excesy. To je o jedné jediné chybě, kterou udělal a ona tak nekompromisně jej odsoudila a než by se nad tím víc zamyslela, než by manželovi dala vůbec šanci, volila rozvod se vším co s tím souvisí. Co ty děti? Co si z toho ponesou pro život? Že stačí jediná chyba a partner jde přes palubu.
A já myslím, že společný život dvou je i tom, že neočekáváme od partnera naprostou dokonalost, že je to chybující člověk jako já, jako každý jiný a že tedy umíme i odpustit a jít dál.Není to lehké. To jsou věci, které vztah posilují. Musí být ale vůle chyby neopakovat a musí být vůle chyby odpouštět.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud