Vosková figurína z muzea Madame Tussauds. Poznali byste? Zdroj: Profimedia.cz

Vosková figurína z muzea Madame Tussauds. Poznali byste? Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
Novomanželé Johny Depp s Amber Heard Zdroj: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Johnyho Deppa chtějí zavřít na deset let za pašování zvířat

Nejedná se o žádnou senzační nafouknutou bublinu! O žalobě proti hollywoodskému herci tento týden zcela vážně jedná australský Senát. Pokud by byl Depp odsouzen, hrozí mu až deset let vězení a mnohamilionová pokuta.

Austrálie bojuje se zavlečenými druhy zvířat a rostlin, které decimují původní přírodu. Proto jsou australské zákony velmi přísné a dovážet tam jakékoli živé organismy bez povolení a veterinární či rostlinolékařské dokumentace je přísně zakázáno.

Jenže Depp tyto zákony porušil. V dubnu letošního roku si přivezl do země své dva psy Pistola a Booa, aniž měl povolení a veterinární vyšetření. Australský ministr zemědělství Barnaby Joyce se tehdy rozzlobil a v několika televizních přenosech ostře vyzval hvězdu, aby psy okamžitě odvezla zpět do USA. Depp psy odvezl, ale stejně mu to nebylo nic platné.

Ministr Joyce teď případ předložil australskému Senátu v Canbeře, kde se v pondělí 25. května velmi vážně jednalo o tom, že hrubé porušení zákonů a ohrožení hygienických opatření země bude tvrdě potrestáno. Podle Sydney Morning Herald senátoři případ probírali čtyřicet minut. Vyšetřování bylo uzavřeno s tím, že se jedná o velmi závažné porušení zákona, které může být potrestáno až deseti roky vězení a pokutou 250 tisíc australských dolarů – asi 4,9 milionu korun.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud