Jolana Voldánová miluje život jako z románu

Jolana Voldánová miluje život jako z románu

Populární moderátorka zpráv České televize Jolana Voldánová (39) už na sebe divákům prozradila jednu svoji zálibu, když se zúčastnila taneční soutěže StarDance…když hvězdy tančí. Kromě toho prý ale také velmi ráda čte. Nejšťastnější je, když může přečíst knihu od začátku až do konce, aniž by ji musela odložit. Jak ale přiznává, to se jí podaří málokdy.

Jolana Voldánová s dcerou Kateřinou

Na konci dubna Jolana pokřtila svému kolegovi, dramaturgovi a moderátorovi pořadu Reportéři ČT Marku Wollnerovi novou knihu s názvem Babiččin Majnkampf a já. "Vzniklo to tak, že mi Marek zavolal, jestli bych mu knihu nepokřtila, a protože je kamarád, tak jsem na to kývla," říká moderátorka, která ale záhy svého jednání litovala.

"Ze začátku jsem si nebyla vůbec jistá, jestli jsem na sebe nevzala příliš velké břemeno, když jsem mu slíbila, že mu pokřtím knížku, o které nic nevím. Ale naštěstí mi dopředu poslal výtisk, a jelikož se mi vážně moc líbil, tak jsem nakonec řekla: 'Jo, tuhle knížku pokřtím ráda'," vysvětluje Korzu. Jolana prozradila, že pro výběr dobré knihy má několik kritérií. "Jedno z nich je, na kolik odložení tu knihu přečtu. Markovu knížku jsem například přečetla bez odložení. Je taková rajcovní," směje se a pokračuje: "Dále ale také vybírám například podle svých oblíbených autorů, kde už vím, že se nespletu a potom samozřejmě na doporučení známých a kamarádů, kteří už knihu četli a rovnou mi řeknou, ´jo, to si přečti, to je dobrý, anebo ne, to nečti, to je ztráta času.´"

Jolana Voldánová s Markem Wollnerem

Protože má Jolana osmiletého syna Vojtu a dvouletou dceru Kateřinu, na čtení už jí nezbývá tolik času jako dřív.

"Jsem čtenář, který potřebuje knížku přečíst pokud možno rychle a hned. Jenže to už s dětmi nelze. Kdysi jsem byla zvyklá číst až do tří do rána, ale teď se mi to povede málokdy. Strašně nerada knížky zavírám a odkládám a vždycky mám vrcholný zážitek z toho, když je můžu číst v kuse. Pokud jsou ale obsáhlejší, tak mám teď prostě smůlu," říká moderátorka, která čte knihy i podle toho, jaké má období.

"Teď čtu nejvíce romány. Ale jinak mám docela ráda i ságy. Já jsem ten typ, který kdysi začínal F.L.Věkem, takže čím je dílo obsáhlejší, tím je to pro mě lepši. Na druhou stranu je ale pravda, že na to mám strašně málo času." Kdyby si Jolana mohla vybrat mezi televizí a knihou, neváhala by ani minutu. "Vybrala bych si rozhodně knížku. Je to možná tím, že jsem lehce poznamenaná, jak v té televizi pracuji. Je málo pořadů, na které se dívám."

Doporučujeme

Články odjinud