JOSEF (52): Jsem šťastně ženatý, přesto miluju i jinou ženu. Zvažuju rozvod

13 komentářů

Radek
16. června • 8:03

Je to těžké, zažívám něco o podrobného, byla dcerou ženy, které manžel ubližoval a já jí pomáhal, jenže vše dopadlo jinak, dcera se do mě zamilovala jako dvanáctileta a teď,po 25 letech si píšeme a já se vše dozvěděl. Nyni má 40 a jsem rád, že sem se dozvěděl o jeji naklonosti ke mě ted. Máma si našla jiného muže a já toužím po své dětské lásce.

SandraN
12. února • 18:29

Než se rozvede a nastěhuje.
Potom si asi řekne, že nejspíš měl zůstat u té představy, jak mohl být ten nový vztah úžasný....

Syda1949
4. února • 20:20

Šťastně ženatý a vymění rodinu jako mávnutím proutku? Ještě bych "brala" výměnu za mladší model bez závazků, ale za vrstevnici s postiženým dospělým synem. Jak dlouho mu to nadšení asi vydrží?

Rambíša
4. února • 18:50

Je to nějaký podivný příběh. Pán je uhranut chudákem paní,co má místo radostného života jen starosti a práci s postiženým synem. Náhle je osvícen poznáním,že by mohl dělat Spasitele,Ochránce, Muže,aspoň v očích těch dvou těžce zkoušených duší. Původní rodina,ta obyčejná a normální, náhle mizí za obzor,protože zde se rýsuje Láska! Růžové brýle drží pevně,mysl je obluzena, rozum se vytrácí....Být já tou manželkou,co má být v zájmu Vyššího Zájmu hozena přes palubu,asi bych pomyslela na počínající demenci Josefovu,ale dovolila bych mu,ať se jde starat, ať si to vyzkouší,a myslím,že se pán ještě rád vrátí,pokud bude mít nějaké prozření,že není vše tak,jak si to v lázních představoval!

Moučka
3. února • 22:25

Ten bude litovat ...

SandraN
3. února • 19:57

Manželka Andrea na tom nakonec možná bude nejlíp. Zbaví se manžela, kterého mít doma není žádné terno. Rozvod bude z jeho popudu, měl by být velkorysý a nechat jim stávající bydlení. A ona má šanci najít si lepšího partnera. Se zdravými odrostlými dcerami to nebude problém. Paní Bětka si nastěhuje novou lásku a zároveň pomocníka možná ráda. Za pár let zjistí, za má na krku nejen syna, ale i stárnoucího zhoršujícího se astmatika. Ony se nemoci s přibývajícími roky nevypařují....A každý bude mít, co chtěl. Náš hrdina si dnes neuvědomuje, že se připravil o to, vidět vyrůstat vlastní vnoučata. Na ně při ušlechtilé péči o cizího postiženého syna tedy čas jistě mít nebude.

j66
3. února • 0:06

Pochopila jsem, že se vidali jen jednou ročně v lázních a jinak si jen udržovali kontakt. Na sex došlo až ted naposled a hned se k ní chce nastěhovat? To by mě zajímalo, co na to Bětka řekla? Mně by na jejím místě z toho asi kleplo.

Mata69
2. února • 22:32

Hotovej samaritán, a jak si to umí tak hezky zdůvodnit...zmetek jeden.

Radna
2. února • 15:33

Připadá mi, že se cítí jako princ na bílém koni, který vše zachrání. Asi už si jinak nepřipadá potřebný. Tak snad mu brzy nedojde energie, přece jen z pohodlného života do náročnějšího to v jeho věku už nebude samá legrace.
A jinak, chudák manželka.....

helza
2. února • 15:01

Já mám velmi divný pocit i z toho, že si tak oblíbil mentálně postiženého syna Bětky. A nejsem si jistá, jak dlouho mu takové pochopení vydrží. Aby nakonec Bětce svým rozhodnutím žít s nimi ještě neublížil. Je velký totiž rozdíl starat se o postižené dospělé dítě pár týdnů v lázních a trvale. Vadí mi i posuzování Andreina života se životem Bětky. Andrea totiž, podle toho, jak to chápu, "prohrála" pouze tím, že měla zdravé děti a v životě méně trpěla. Je sice krásné a chvályhodné postarat se o ženu v nesnázích, ale opustit kvůli tomu rodinu ... to nevím. Jednou může potkat ženu, která bude žít ještě o mnoho těžší život, než Bětka a co potom?

Elynor
2. února • 8:56

Dodatek - ano, dcery jsou dospělé, a patrně to pochopí. Otázka je, jak. Kdyby tohle udělal můj otec, pochopila bych to tak, že už by mě neviděl, a moje děti taky ne. A hodně bych se za něj styděla. >:-(

Elynor
2. února • 8:51

Tohle mi manžel říct, tak u mě skončil, a byla bych velice zklamána. Jedna věc je, že asi v tom manželství nebylo něco v pořádku už předtím, než pán začal do těch lázní jezdit. To se ovšem mohlo řešit. Ale tohle, co on udělal, to je podraz nejtěžšího kalibru. O moc horší, než kdyby odešel za mladou milenkou, s kterou by čekal dítě. Tolik k článku. K anketě - ano, je možné milovat třeba i deset lidí. Dvacet, i víc. Jsou jedinci, že milují celé lidstvo. Otázka je špatně položena.

Ari
4. října • 18:14

@Elynor: Mila Elynor, naprosto chápu vaše rozhořčení a souhlasím s vetšinou co píšete. Jen jedne věci celkem nerozumím. Tvrdíte že je to o moc horší než kdyby odešel za mladou milenkou, s kterou čekal díťe? Jaký je v tom rozdíl? Posuzovat člověka za to jestli se zabouchl do mladé, atraktivní ženy a nebo do starší a to klidně i telesně postižené je dost povrchní nemyslíte?

Doporučujeme

Články odjinud