Josef (57): Náš vztah ničí smečka koček!

22 komentářů

Mata69
19. dubna • 7:39

dragondra: kočky jsou rodu ženského,no budiž. A vy myslíte, že každý chlap tohle dělá jo? Že bez chlapa si takové věci žena neumí sama zařídit? Musím říci, že žijete ve velkém omylu.

dragondra
17. dubna • 12:49

lebahu: Holka Tebe bych chtěl mít. Když to vidíš takhle tak jsem zvědav jak by ti kočky stěhovali nábytek,vymalovali,opravili kohoutek v koupelně a jiné nezbytnosti.
Občas se zapoj mysl.

Rambíša
13. dubna • 21:43

Máme léta kočky,nejvýše dvě najednou,to je tak akorát.Devět - to musí být smrad a zničený byt...Pán má smůlu,paní se neodtrhne asi už nikdy od čičin,nakonec jich asi bude mít čím dál víc,bude obtěžovat smradem celý dům....zestárne,bude nemohoucí a kočky se namnoží,konec dobrý nevidím.Pán si bude muset najít jinou ženu,co má psa -nějakého malého, nebo se bude muset stát kočičím dědkem,se vším,co to obnáší.

farah.farah
13. dubna • 16:47

Sama mám 2 kočky, dvě proto aby se právě samy nenudily, když tam nejsem a měly doma parťáka. Mít 9 koček mi připadá docela ujeté, ale vše jde zvládnout pokud má člověk normální přístup, ale jestli paní kočky povýšila i nad vztah s partnerem tak je také jasné, s kým nakonec na stará kolena skončí...myslím že pán má pravdu že si tím asi kompenzuje to že neměla děti ale bohužel dle všeho nevidí že se jí to vymyká z rukou...........přítel měl plné právo ji odmítnout a pokud mu to ona vyčítá tak je to pěkný sobec......

Zebruška
12. dubna • 23:52

Devět koček v bytě je fakt moc.... Měla jsem tři roky doma kočky dvě (k naší jsem si po smrti maminky vzala její kočičí babičku, aby nedožila v útulku) a musím říct, že ačkoliv mám zvířata moc ráda a baví mě se o ně starat, tak už ty dvě kočky naráz v bytě jsem vnímala jako moc. Zatímco udržovat byt v čistotě s jednou kočkou žádný velký problém nebyl, tak ty dvě už daly zabrat. To už člověk nedělal skoro nic jiného, než zametal, luxoval a jinak likvidoval chlupy :-( A když člověk přišel domů navečer, tak jsem prostě už cítila takový ten kočičí pach a hned jsem musela provětrat byt, to u jedné kočky ještě cítit nešlo. Takže devět koček v bytě si moc neumím představit, to už podle mě ten byt ani není moc pro lidi... Jinak je jasné, že kočky vydrží přes víkend doma samy hravě a nijak jim to vadit nebude. Vadit to bude v popsaném případu leda tak jejich majitelce. Optimisticky z hlediska dalšího fungování vztahu bych to neviděla. Klapalo by jim to, jen když by se z pána stal najednou taky takový fanatický pečovatel o kočky :-)

lebahu
12. dubna • 20:57

j66: Nepředpokládám, ale pokud je článek postavený tak, že ho píše ten pán, vyvozuju z toho, že je to zoufalec.
Ale jelikož si to redakce cucá z prstu, vlastně se tu nemá cenu bavit vůbec o ničem.

Babaloo55
12. dubna • 20:28

Máme doma jednu kočku, je to už starší dáma a jak říkávám, je taková na zimu domácí, jakmile se oteplí, je venkovní. Přesto, že začne línat právě až je tepleji, je to něco hrozného. Pročesávám ji, protože sama by takové množství srsti nezvládla a řeknu vám, je to děs běs. A toto mít v devítinásobném množství v bytě, asi se střelím do hlavy. Navíc, samozřejmě jako každý živý tvor, nejen přijímá, ale i vylučuje. Takže ten ozón v bytě si umím představit. Paní je svým způsobem chorá. Ovšem Josefovi se poradit opravdu nedá. Řešení podle mého názoru neexistuje. Bohužel...

j66
12. dubna • 19:45

lebahu: To jako fakt předpokládáte, že ty články píší sami čtenáři a chtějí tu poradit ?

lebahu
12. dubna • 19:40

No... já nevím, možná to dáma s kočkama naopak vyhrála. Chlapa, který se neumí (nechce, bojí...) doma domluvit, případně když to nejde, tak se prostě neumí bez výčitek sebrat a jít a chodí fňukat dámského magazínu bych fakt doma nesnesla. Takže by byl "odejit" už jenom za tenhle slint. Zlatý kočky!

betateta
12. dubna • 19:35

Dasa52: :-))))))))!

Dasa63
12. dubna • 15:27

podle mě tam ta poslední část včera chyběla, taky jsem jí nečetla. to je fakt síla, madam není normální. klidně mohli odjet oba. ale když jí to stojí za hádku a případně rozchod, tak je svého štěstí strůjkyní. evidentně neví, co ztratila. jsem zvědavá, jestli jí to nahradí kočky. nic proti nim, mám je ráda, ale člověka nenahradí.

Dasa63
12. dubna • 15:23

Kočky vůbec nepotřebují společnost člověka, to je dokázané. To my potřebujeme je, ne ony nás. Se psem je to jinak, ale kočka je fixovaná na "domov" ne na páníčky. Každý veterinář vám řekne, že když se stěhujete, je pro kočku lepší, když zůstane ve starém bydlišti s novými pány, než naopak. Že kočka vydrží bez problémů dovolenou bez lidí, pokud je jinak zabezpečená vším, co potřebuje, je jisté a vyzkoušené.Takže fakt mají problém jen oni dva a musí si to vyřešit mezi sebou.

Mata69
12. dubna • 14:36

Tak koukám, že jsem vynechala při čtení poslední kapitolu. Jo, není na boxíky! :-/ Hmmm paní jaksi očekávala, že pán se vzdá svého plánu na víkend a bude hlídat kočičinec, aby ona mohla odjet za tetičkou. To je blbé. Taky si myslím, že pán moc šancí mít nebude. Pokud nechce vzít na milost její kočičinec, stát se taky členem kočičího útulku a brát na vědomí, že kočky budou vždy na prvním místě. Osobně nechápu proč tolik ženských inklinuje ke kočkám. A velice často mám pocit, že si je tak nějak polidšťují. Kočky se mi líbí, mám je ráda jako každé jiné zvíře, a chápu, že někdo doma chová kočku. Už ale mimo moje chápání je vlastnit a chovat více než dvě kočky (i to je na můj vkus dost, pokud jsou v bytě), nechat je dělat si cokoliv - chození po stole, lince, sdílení postele. A když chov u někoho nabude takových rozměrů, jako u paní z článku, když někdo začne mít pocit, že musí spasit všechny opuštěné kočky světa...to už je spíš řekla bych diagnoza.

Elynor
12. dubna • 12:54

lebahu: on žádné ultimátum nepřednesl, naopak se tam píše, že sice kočky nemusí, ale přesto té paní pomáhal. Navíc by se dalo argumentovat, že paní napřed měla jeho a ty kočky až pak :-) ale ono by to stejně nemělo smysl. Jak pán správně píše - klika, že se nesestěhovali, řešilo by se to hůř. Takhle tam prostě jen přestane chodit.

Elynor
12. dubna • 12:51

Je to sice smutné, ale pán je bez šance. Vůbec nezáleží na tom, co spolu prožívali dřív, ani na tom, že poskytoval veškerou podporu, budoval a štukoval ve prospěch koček - jednou se nezachoval, odmítl hlídat zvěř, a už to má polepené. To nebude lepší. Doporučila bych mu ponechat si kolo, kamarády a hezké vzpomínky, a paní dát sbohem a šáteček. Ji to mrzet nebude, pořídí si dalších 17 koček.

j66
12. dubna • 12:09

Tak jestli jsmto dobře pochopila, na prvním místě jsou kočky a až potom pisatel. Vnucovat mu ,že jse má starat o kočky když jejich majitelka musí odjet, je bezohlednost a sobeckost, Zcela logicky se o kočky měl postarat někdo z těch útulků a ochránců , které podporuje. At už si starostí o kočky kompenzuje cokoliv , s rovnocenným partnerstvím takováhle obsese nemá nic společného.

lebahu
12. dubna • 10:20

V momentě kdy by partner přednesl ultimátum: buď já nebo zvířata, měl by kufr za dveřma. :-)

ruzickaa
12. dubna • 7:06

Mám takovou kamarádku taky je úplně vysazená na kočky má 3 a bez nich by snad ani nemohla žít je teda sama rozvedená já kočky teda moc nemusím nevadí mi ale doma bych je nechtěla to je jen plno chlupů z nich všude nedovedu si představit 9 koček to musí být děsný bud si budete muset na kočky zvyknout nebo víte co .........ale nejspíš to bude tím ,že pani neměla děti tak se utápla na kočky s tím asi moc nenaděláte

Mata69
11. dubna • 23:12

Paní se v tom holt "na stará kolena" realizuje. Cítí se užitečná a potřebná.

mambule
11. dubna • 22:22

Doma máme dvě kočky (jako koťata jsme si je vzali z útulku a odmalička žijí jen v bytě) a klidně je necháváme během dovolené týden samotné. Musí mít jen nachystanou vodu, granule a několik lavórů s podestýlkou jako WC. Tolik k praktické stránce věci- kočky se několik dní bez společnosti páníčků obejdou. Jak ale řešit závislost na kočkách, neporadím.

patyček
11. dubna • 20:49

Já jsem také sama a bez koček..Fakt nemám ani jednu..

Dasa63
11. dubna • 19:01

tak to budeš kamaráde muset sesbírat odvahu a říct to Daně, né Dámě.cz

Doporučujeme

Články odjinud