Jožo Ráž tvrdí: prostě se mi nechce

Jožo Ráž tvrdí: prostě se mi nechce

Do Prahy na letenskou pláň se letos chystá slovenská skupina Elán. Na megakoncertu, který se uskuteční 20. září, se očekávají desetitisíce diváků. Jožo Ráž ale na tiskové konferenci, která se uskutečnila tento týden, působil dojmem člověka, který už jakýkoliv svůj pověstný elán ztratil. Doslova řekl: "Byly časy, kdy jsme po několik let hráli 250 koncertů ročně. A jednoduše, bylo toho dost. Nevím, zda to mám definovat jako únavu, anebo naplnění svého smyslu a své funkce, ale prostě se mi nechce."

Co konkrétně Ráž nechce, neupřesnil. Jeho slova se snažil zmírnit Michal Čimera z pořádající agentury MC Production. "Příprava takového koncertu je něco tak specifického. Nezříkáme se koncertování, ale nelze pravidelně cestovat, protože musíme mít více času. Počet diváků, kteří by nás normálně viděli, musíme dát dohromady najednou, a i pro nás je to svým způsobem zajímavější." Podle Ráže ovšem ani po tomto koncertu nebudou dny kapely sečteny. "Myslím, že Elán neskončí," odtušil na dotaz, jaká je další budoucnost kapely.

Na dotaz, proč se megakoncert neuskuteční na Slovensku, Ráž vysvětlil: "Rozhodli jsme se udělat ho v bývalém centru Československa. Zdá se nám to efektivnější z hlediska návštěvnosti. Doprava a všechny ostatní věci jsou zajištěné," dodal. Hosté budou zajímaví," odmítl Ráž blíže upřesnit, kdo Elán na pražském megakoncertu doplní. Jak dodal manažer Čimera, smlouvy s dalšími umělci ještě nejsou podepsané. "Nebylo by proto korektní, abychom se o nich dnes bavili," dodal. Také sestava kapely bude značně rozšířená. "Nebudeme hrát s žádným symfonickým ani tanečním orchestrem, ale je pravda, že sestava Elánu bude větší. Bude tam deset, možná dvacet lidí. Budeme se snažit písničky zahrát trochu jinak, než jak je publikum zná z nahrávek, ale změny nebudou nijak zásadní," upřesnil Jano Baláž.

Kdo bude mít přebytečných 750 korun, může Elán vidět "vestoje", a to za předpokladu, že si vstupenku koupí v předprodeji. Na místě za ni zaplatí 950 korun. Nu, a místa k sezení budou stát 2400 korun.

Koncert by měl být zaznamenán na CD a DVD. Zda se na koncertu a záznamu objeví také kultovní píseň Voda, čo ma drží nad vodou, ještě Jožo Ráž neví. "Voda bude možná přídavek. Doufám ale, že nebude velká voda," prohlásil neurčitě. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud