Jsem asi despota, myslí si Juraj Kukura

Jsem asi despota, myslí si Juraj Kukura

Slovenský herec a ředitel bratislavského Divadla Aréna Juraj Kukura (62) nikdy nepřijal nabídku hrát v některém v českém nebo slovenském televizním seriálu. Až nedávno udělal výjimku. Přijal roli majitele vydavatelství módního časopisu v nově připravovaném českém seriálu Dokonalý svět.

"Jde totiž i o umělecky ambiciózní seriál se skvělými herečkami jako jsou třeba Jana Hlaváčová, Tereza Brodská, Jitka Čvančarová, který by měl zaujmout nejen luxusním prostředím, v němž se odehrává, ale kvalitou," svěřila se Korzu bývalá hvězda Slovenského národního divadla a lamač ženských srdcí z dob totality.

"Nabídku hrát v Dokonalém světě jsem přijal, protože televize Nova mi dala nejen kvalitní scénář, ale velmi dobré pracovní podmínky. A rolí majitele vydavatelství mi udělala velkou radost. Je to člověk, který má plno chyb. Je despota, je tvrďas. Ale copak se v dnešní době dá řídit nějaká firma někým hodným? Jsem na Slovensku ředitelem Divadla Aréna. A protože chci, aby divadlo prosperovalo, tak jsem také asi despotou plným chyb. Kdybychom byli všichni hodní, nic nedokážeme. Protože nejsem hodný, asi proto je moje divadlo úspěšné. Všechno je otázka pracovního nasazení," vysvětluje Kukura.

Juraj Kukura a Tereza Brodská - poslední klapka seriálu Dokonalý sv

Herec léta zářil na prknech Slovenského národního divadla, ale také s úspěchem vystupoval v divadlech v Basileji, Bonnu a Hamburku. Natočil desítky filmů.

"Teď jsem dokončil jednu detektivku v Berlíně a pak také natáčím v Brně s režisérem Filipem Renčem kriminální příběh Zrozen bez porodu. V seriálu Dokonalý svět je mi hlavní partnerkou Jana Hlaváčová, v Renčově filmu zase Simona Stašová," dodává Kukura.

Doporučujeme

Články odjinud