Jsem bulimička a anorektička - už 9 let. Nemůžu dál!

11 komentářů

j66
7. června • 11:38

Dasa52: "ani lékaři jí nepomohli. je to jejich práce a pokud si nevěděli rady, měli jí zařídit návštěvu lepšího odborníka. není možné, aby se to nedalo léčit. "
To je typické myšlení někoho, kdo se s psychickou nemocí nebo psychickými problémy blízkých v životě nesetkal :-))

Elynor
7. června • 11:22

Dasa52: ooo, vy mi dovolíte psát, co já chci? Vy jste TAK hodná :-)))

Dasa63
6. června • 22:00

Elynor: vy opravdu nikdy nezklamete! myslím, že sama máte velký problém, jen si to neuvědomujete. jen vaše okolí trpí. jinak máte pravdu, je to skutečně jen vaše věc, čím se prezentujete na veřejnosti. aspoň nikdo nezůstane na pochybách, co jste zač. takže směle do toho - pište dál co chcete :-)

Dasa63
6. června • 21:56

po dlouhé době článek, kde chápu, že paní má skutečný problém. je to tím horší, že v podstatě vyčerpala všechny možnosti jeho řešení. přeji, ať to dobře dopadne, podaří se jí zvítězit nad psychickou poruchou a dát si život do pořádku. je mi líto, že ani lékaři jí nepomohli. je to jejich práce a pokud si nevěděli rady, měli jí zařídit návštěvu lepšího odborníka. není možné, aby se to nedalo léčit.

lebahu
3. června • 15:47

Elynor: Ono je to trošku jako s alkoholem. Někdo pije často a alkoholik není, jiný si v mládí párkrát "čuchne ke špuntu" a má závislost během chvíle jako vyšitou.
Ovšem příběh je podle mě dost vycucaný z prstu. Pokud si až tak paní uvědomuje svůj problém, už by se dávno léčila. U poruch příjmu potravy je naprosto typické, že 35 kg vážící kostra tvrdí, že je tlustá. Tahle paní má názory jako by už byla vyléčená, přitom tvrdí, že v tom stále lítá.
Bohužel dost holek do toho spadne díky mediální masáži, na celebritách novináři hlídají a komentují každé deko, jenom tady na Dámě je několik desítek článků o hubnutí každý rok. K tomu nějaká ta reklama na "zázračné tabletky" (ideálně pod článkem, kde se píše, že nefungují) a puberťačka, která má téměř každá pocit, že je nejškaredší na světě může do kolotoče anorexie či bulimie spadnout raz dva. Viz třeba vzpomínaná Daniela Šinkorová. Nádherná "plnokrevná" ženská, ovšem zžejmě pod neustálým tlakem pisálků začala hubnout. Jestli je to už anorexie a nebo je prostě nemocná jinak se lze pouze domýšlet.

Elynor
3. června • 14:29

ivca001: já taky nevím, kdo jste, a popravdě je mi to i jedno :-) v internetových diskuzích na tom vůbec nezáleží. Nejsem dokonalá a nikdy a nikde jsem to netvrdila, nemám proč. Moje názory se vám líbit nemusí, to je samozřejmě vaše právo a já se o to s vámi rozhodně přít nebudu.

ivca001
3. června • 13:40

Elynor: Nevím kdo jste, ale podle vašich příspěvků zřejmě "velmi milá a chápavá žena" Zřejmě jste dokonalá a máte jen samé klady, které předat další generaci. V tom případě gratuluji.

Elynor
3. června • 12:14

Nějaký pěkný útulný blázinec.... eh, tedy léčebna. Ne že by to pomohlo, ale aspoň manželovi se uleví. A nepořizovat si děti, takovou matku si žádné dítě nezaslouží. Je nepřeberně mnoho způsobů, kterými si lidé dokážou kazit životy, a tohle je holt jeden z nich. Kdo chce kam...

šiška
3. června • 10:50

Takto dopadne i herečka Šinkorová! Je z ní chodící reklama na hlad! Zestárla a vypadá nezdravě. Nechápu u Šinkorové ta už je přeci ve věku kdy ženský už neblbnou. Toto jsou případy anorexie-bulimie u mladých dívčinách, ale Šinkorce je už pře 40 ta se musela zbláznit!

niki.6
3. června • 9:09

Pokud chce paní opravdu změnu, potřebuje pomoc, jak tu změnu nastartovat .... to je bez debat. Otázkou je, jak najít někoho, kdo to umí. Určitě bych hledala na netu nějaké podpůrné skupiny nebo někoho, kdo už to překonal ....

hankamishka
3. června • 2:54

okamžitě z nějakému hodně dobrému odborníkovi....možná i psychiatr,-někdo, kdo s tím má zkušenost!!!neblbni,mladá holčino!!!!!

Doporučujeme

Články odjinud