Jsem na dně. Můj syn je narkoman

9 komentářů

Dasa63
26. dubna • 16:00

Tím, že mu dáváte najíst, takže nemusí venku trpět hlady, že se má kam vracet, nemusí řešit svoji situaci akutně, a tím, že má stálé příležitosti vás okrádat, mu vlastně přispíváte na drogy. Podle mého je odstřihnutí od zdrojů a ponechání vlastnímu osudu až po ten pád na samé dno, jediný způsob, který může mít pro všechny dobrý konec. Vyměnit zámky a přestat ho řešit, dokud nepřijde zpět čistý, s prací a bez drog. Pokud se tak nestane, stejně byste neměli nejmenší šanci to ovlivnit.

Temi
26. dubna • 11:28

Petruna: Výchova se s receptem srovnávat ani nedá. I když se výchova nezmrší (narozdíl od receptu) nemusí být výsledek zaručen.....

Petruna
25. dubna • 21:59

Yasmin.Hayatt: já to zažila u kámošky, děcka spolu vyrůstali, sama jsem ho vezla do léčebny, ale přesto nebylo to moje dítě. Teoretiky mi je to jasný, ale zažít to, nevím jestlu bych sebrala sílu. Každopádně určitě bych nikdy neodsuzovala rodiče, výchova neni recept na koláč a i ten můžu zmrsit, kdyz se ho budu snažit vylepšit.

Yasmin.Hayatt
25. dubna • 20:51

Petruna: bohužel, u nás v rodině to bylo jednu dobu velmi aktuální téma, čili já to zažila.

šiška
25. dubna • 12:25

Drogy a chlast jsou něco strašlivého, bez odborné péče se toho nedá zbavit! Lituji všechny rodiče co mají tyto problémy s potomkem. Také mi zemřel na drogy synovec v 18 letech. Chytil se velmi špatné party která ho naučila na drogy a už to jelo. Stejně to nejvíce vždy odnese milující matka jako vše. Viděla jsem chlapce jak si v průchodu na zemi píchal a málem jsem z toho pohledu zkolabovala. Nestála jsem celý den za nic, byl to strašný pohled. Je mi těch lidiček strašně líto.

jvlbc
24. dubna • 22:06

Je to smutné, ale psycholog má pravdu. Bohužel to říkám z vlastní zkušenosti, zkušenosti matky, která prožila úplně to samé. Když jsem četla článek, řinuly se mi po tvářích slzy, bylo to jako můj příběh a celé se mi to znovu přehrálo v hlavě. Můj příběh naštěstí končí dobře, neboť dcera se z drogové závislosti dostala. ( Po 9 letech závislosti ). A bylo to pro mne neuvěřitelně těžké, vyhodit ji z domu. Ale jinak to nemá smysl. Stejně vždy jen přišla, aby se najedla , umyla a případně něco z domu odnesla ( ukradla ).Taká jsem chodila k psychologovi a radil mi to samé. Musí spadnout až na dno, aby si uvědomila, že se takto žít nedá. Narkomani okolo ji nebudou donekonečna dotovat a ani sebelepší kamarádka ji nenechá u sebe bydlet zadarmo dlouho. Také jde o to, že já sama jsem začala mít zdrav. problémy, trpěla jsem nespavostí, bolestmi těla..atd.. Někdy se z toho může stát i boj o život , neboť následky těchto stresů na sebe nenechají dlouho čekat.. Psycholog měl pravdu, stáhla by nás ssebou , myslím zdravotně. Tak jsem jí musela říci, že jestli se nepůjde léčit, že už ji nechci vidět, že mne to moc bolí , ale že ji miluju natolik, že ji nechci vidět umírat... Po léčbě mi řekla, že tato slova, toto byl impuils k tomu, že chtěla s drogami skončit, nedovedla si představit, že o mne příjde. Strašně brečela, když mi to říkala. .Šla se léčit do Hrubé Vody na Jesenicku a hodně ji tam pomohli. Dnes je úplně čistá , má přítele , práci a já jsem šťastná. Neřeším to , že nedodělala kvůli drogám školu, co z ní mohlo být a jiné věci... Jsem šťastná, že JE ZDRAVÁ , ,,ČISTÁ " .A ještě něco, nesuďte prosím nikdo rodiče těchto dětí, my jsme dceru vychovávali v lásce, povídali si s ní o drogách, dospívání a měli vzájemně hezký vztah. Ani ve snu by nás nenapadlo, že tím budeme právě my jednou procházet. Nikdy předtím s ní nebyly žádné problémy. Někdy se děti chytnou nesprávné party..
.Přeji pisatelce , aby měli také to štěstí a syn se z této hrozné závislosti dostal. Ale i ostatním rodičům, kteří si procházejí stejným peklem, protože toto peklo opravdu je.. Není nic horšího, než vidět takto vaše dítě..Nemysete si prosím, že vše jako rodiče zvládnete sami, vyhledejte péči psychologa a poraden.Já jsem ráda, že jsem to udělala, bez nich bych se k tomu radikálnímu kroku, vyhodit vlastní dítě, neodhodlala..
Ještě jednou držím palce aby\ vše dobře dopadlo.... Jana

Petruna
24. dubna • 20:23

Yasmin.Hayatt: To jsme obě chytré, když se nás to netýká, viď.

Petruna
24. dubna • 20:22

Za prvé - ve výchově jste chybu neudělali - nehledat vinu u sebe
Za druhé - nekompromisně vyhodit z domu, čím dříve tím lépe
Za třetí - až budeš čistej, budeš mít práci, budeš mít slušné chování můžeš se vrátit, bez výčitek, bez chytrých rad, jako by se nic nestalo.
Fakt to funguje - ostatní je plýtvání vlastní energií a ještě může rozbít vlastní partnerskej vztah

Yasmin.Hayatt
24. dubna • 20:09

Bohužel, tady platí jediné. Vyměnit zámky, vyhodit ho z domu a nehledat ho. Někomu to pomůže, někomu ne. Je to kruté, ale je to tak. :-(

Doporučujeme

Články odjinud