Jsme to, co jíme! Co na vás prozradí vaše oblíbené jídlo?

Jsme to, co jíme! Co na vás prozradí vaše oblíbené jídlo?

Vezměte s sebou dnes někoho na oběd. Jednak je to lepší než sedět u stolu sama a jednak si můžete udělat malý test. Výběr jídla totiž o člověku řekne víc, než by sám chtěl.

Těstoviny

Kdo si dá těstoviny, hledá rozptýlení. Prostě si objednal dobrou náladu na talíři. Těstoviny totiž obsahují spoustu sacharidů, které produkují serotonin, hormon štěstí. Takže jedlíci těstovin nejen budou mít dobrý pocit z jídla jako takového, ale budou také nejspíš zajídat nějaké frustrace. Buď z práce, nebo z partnerských problémů. „Špagetáři“ totiž nejsou stěžovací typy, nebudou svoje problémy řešit s okolím. Vyhněte se stresujícím tématům, vyprávějte veselé historky. Mluvte radši o počasí než o problémech v práci.

Pokračování 2 / 6

Zeleninové saláty

Vegetariáni se o všechno postarají. Ten, kdo nevšímavě přejde bohatou masovou nabídku a rovnou se vrhne k salátovému baru, se snaží tělu dopřát co nejvíc vitaminů a také co nejméně kalorií. Z průzkumu jedné americké společnosti vyplynulo, že kdo si k jídlu vybírá zdravé jídlo, chce se společensky angažovat, přeje si, aby bylo okolo něj všechno v pořádku. Jenže život je jiný, takže takový člověk je uzavřený a citlivý a musí dělat v rámci života hodně kompromisů. Jak se s milovníkem zeleniny bavit? Vezměte ho, stejně jako jeho zdraví, tak vážně, jako se bere on sám. A mějte na paměti, že sedíte vedle někoho, kdo to s vámi myslí dobře a je velice zranitelný.

Pokračování 3 / 6

Maso

Masožrouti milují, když mají okolo sebe spoustu lidí. Jsou přesnými opaky milovníků zeleniny. Milují steaky a zeleninovou přílohu k nim snesou jen proto, že opticky doplní talíř. Chovají se tak, jak to sami potřebují. Mají v sobě týmového ducha, jsou rodinné typy. Svoje okolí dokážou udržet při sobě a jsou tak šťastní. Jak s takovým člověkem vyjít? Družte se. A pokud jste spíš samotáři a solitéry, sedněte si raději k jinému stolu. Milovníci masa nemají rádi, když se cítí odmítaní a nepochopení. Zvlášť citlivě reagují, pokud je opustí jejich partnerka.

Pokračování 4 / 6

Oběd v krabičce z domova

Celozrnný chléb, sýr a syrová zelenina, stejně jako malý dezert nebo zbytky od včerejší večeře, obvykle doplněné vlastním příborem a ubrouskem. Ti, co si nosí jídlo výhradně z domova, jsou velmi nedůvěřiví. Nejen vůči jídlu pocházejícímu od bůhvíkoho, ale také vůči ostatním lidem a situacím. Jsou často velice uzavření do sebe, o svém soukromí téměř nemluví, nechávají si ho pro sebe stejně jako krabičky, v nichž nosí jídlo. Pokud s takovým člověkem chcete navázat kontakt, počítejte s tím, že vás to bude stát hodně času. Bude jim trvat, než si získáte jejich důvěru a trochu se rozpovídají. Pokud jim ale svěříte nějaké tajemství, můžete si být jisti, že si ho nechají jen pro sebe.

Pokračování 5 / 6

Fastfood

Rychle vyběhnout a něco slupnout v jídelně za rohem, klidně z papíru a tácku. Jak rychle se objeví jídlo na stole, tak rychle v takových lidech zmizí. Stejně se chovají i v běžném životě. Chtějí stihnout všechno v co nejkratší době a pokud se takoví lidé mají víc a déle soustředit na jednu věc, ztrácejí nadhled, zamotávají se do problému a úměrně s tím dostávají i špatnou náladu. Pozor na to! Jak s fastfoodáři jednat? Dejte jim ve frontě přednost, nikdy je nenechte čekat. Když spolu někam půjdete, zrychlete, neloudejte se. Pokud s takovým člověkem budete potřebovat vyřešit něco nepříjemného, mluvte rovnou k věci, nechoďte dlouho okolo horké kaše. Výhodou komunikace s takovými lidmi je, že se s ničím nebudou zdržovat a vždycky poměrně rychle najdou nějaké řešení.

Pokračování 6 / 6

Kořeněná jídla

Těmhle lidem je jedno, co je na talíři, hlavní je, aby pálilo jako čert. Jídlo ani neochutnají, rovnou ho posypou štědrou dávkou pepře. Stejně jako milují ostrou chuť, potřebují milovníci koření silné podněty i v běžném životě. Silný parfém, tu nejkratší sukni, nejrychlejší auto. Neustále hledají výzvy a nenávidí jakýkoli druh rutiny. V jejich přítomnosti byste nikdy neměli zívat, protože tohle budou brát jako osobní urážku. Dobře si s nimi také podiskutujete – debaty prostě milují.

Doporučujeme

Články odjinud