Jste na Vánoce sama? 6 jednoduchých tipů, jak si i tak svátky klidu a míru užít

Elynor
22. prosince • 9:40

Tak. A teď si zkuste představit, že jsou lidi, kterým to nevadí, že jsou na vánoce sami. Poněvadž jsou sami pořád, jsou na to zvyklí, a umí si to užít. Takovéhle články jen zbytečně podsouvají zbytku obyvatelstva pocit, že je třeba konat, když vidím osamělého jedince. Za sebe říkám, že děkuji pěkně. Onehdy před několika lety jsem chtěla strávit vánoce na horách, v penzionu. Nebyla jsem jediným hostem, ale všichni ostatní tam byli v páru, s rodinou nebo v tlupě. Bystře zaregistrovali, že jsem tam sama. A vypuklo peklo. Všichni měli pocit, že když mě nevezmou družně mezi sebe, budu si zoufat, a začali konat ty dobré skutky. Doslova mě pronásledovali, a nenechali mi chvilku klidu. Zvali mě ke svému stolu, nabízeli, ať s nimi jedu tam či onam, vyptávali se, jak se to přihodilo, že jsem chudinka sama opuštěná... po třech dnech jsem měla všech soucitných osob plné zuby a modlila jsem se, aby už bylo po svátcích, a mohla jsem jet domů. Nechtěla jsem nic víc, než hory, přírodu, brouzdat se s foťákem po lese a mít svatej klid a pokoj. Ti lidi to mysleli dobře, prostě to pro ně bylo nepředstavitelné, že někdo je na horách sám na vánoce, ale pro mě to byly jedny z nejhorších vánoc. Takže bych byla tou radou, aby si každý pětkrát rozmyslel, než začne páchat dobro. Nemusí to být vždycky vítané.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud