Julia Robertsová je opět nejlépe placenou herečkou

Julia Robertsová je opět nejlépe placenou herečkou

Charismatická a nebývale náročná herecká hvězda, známá z filmů Pretty Woman nebo Erin Brokovich, Julia Robertsová (35) se už druhý rok drží na špici. Možná není nejlepší herečkou, ale určitě za své výkony před kamerou dostává nejlépe zaplaceno. Už druhý rok na výplatních šecích od producentů nachází nemalé částky přesahující dvacet miliónů dolarů za jedinou roli. Julii se letos opět podařilo svůj nejlépe placený titul obhájit i přesto, že si zahrála pouze v jediném filmu!

Ačkoli se režisér Steven Soderbergh (39) se svou satirou Full Frontal před diváky moc nevytáhl a nevydělal na filmu ani kapku z toho, co producenti a investoři očekávali, Julii musel za roli zaplatit celých dvacet miliónů dolarů! Její cena ale se zvyšující se popularitou úměrně roste, takže za role v připravovaných filmech Confessions Of A Dangerous Mind a Mona Lisa Smile se už může oscarová herečka těšit na neuvěřitelných třicet milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba sto dvacet milionů korun, za jeden snímek.

Na druhém místě se v žebříčku nejvíce vydělávajících hereček objevila blonďatá diva Cameron Diazová (30), která si ve filmu Gangs of New York vydělala téměř dvacet miliónů dolarů. Dá se tak očekávat, že příští rok možná Julii porazí. Další místa obsadily svorně tři hvězdy, Drew Barrymoreová (27), Jodie Fosterová (40) a Reese Witherspoonová (26). Na jejich kontech za roli přibývá více než šestnáct miliónů dolarů.

Sandra Bullocková (38) má taxu jako jedna z mála hollywoodských hvězd velmi pohyblivou a za snímek dostává „pouhých“ dvanáct až patnáct miliónů. Nepomůže jí ani hvězdný partner Hugh Grant (42), s nímž si zahrála v komedii Two Weeks Notice. Jennifer Lopezová (32) si herectvím vydělala dvanáct miliónů a stala se tak devátou nejlépe placenou herečkou. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud