K jídlu nebo ke zkrášlení?

K jídlu nebo ke zkrášlení?

Některé potraviny jsou nejen výborné ke konzumaci, ale také k péči o Vaši pokožku. Vyberte si některý z následujících tipů a vyzkoušejte jej. Masky se nanáší na obličej, popř. dekolt, vyhněte se však partiím okolo očí (není-li uvedeno jinak). Budeme rádi, milé čtenářky, když nám napíšete nějaký Váš vlastní osvědčený recept pro krásu.

Maska z jablek dodá pokožce vlhkost, napne ji a vyčistí. Připravíte ji z jednoho oloupaného a nastrouhaného jablka, které smícháte s jednou lžící vlažného mléka a jednou lžící medu. Masku naneste a nechte 10 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Sametově hebkou pokožku získáte po použití peelingu, který připravíte smícháním oleje (např. dětský olej, nebo může být i olivový) s cukrem. Při sprchování touto směsí namasírujte pokožku, opláchněte a nakrémujte.

Masku z avokáda, vyhlazující drobné vrásky, připravíte smícháním zralého plodu avokáda s několika kapkami citrónové šťávy a lžící smetany ke šlehání. Masku naneste na obličej a dekolt, nechte 20 minut působit a poté smyjte vlažnou vodou.

Drobné vrásky kolem očí vyhladíte olivovým olejem. Ten jemně vmasírujte na dané partie a nechte působit. Opatrně odstraňte kosmetickým tamponem.

Tvarohová maska dodá suché pokožce potřebnou vlhkost a je vhodné ji nanášet každých 14 dní. Tvaroh naneste na obličej a počkejte, než začne lehce zasychat. Obličej opláchněte vlažnou vodou.

Ovesné vločky vám pomůžou zbavit se suchých a drsných rukou. Koupel pro ruce připravíte z hrsti ovesných vloček, které přelijte vařící vodou a nechte stát. Až bude voda tepelně přijatelná, ponořte do ní ruce.

Osvěžující okurkovou masku, stahující póry, připravíte smícháním nastrouhané okurky s citrónovou šťávou. Masku naneste na obličej a nechte 15 minut působit a poté omyjte vlažnou vodou.

Po medové masce bude Vaše pokožka hladká a zářivá. Masku připravíte smícháním žloutku, medu a rostlinného oleje a nanesete ji na obličej a dekolt. Nechte působit 20 minut a opláchněte vlažnou vodou.

V jahodách obsažené vitamíny a ovocné kyseliny mají zklidňující a vyhlazující účinky. Jahodovou masku připravíte rozmačkáním několika jahod a jejich smícháním s trochou másla. Masku naneste na obličej a nechte 15 minut působit, poté smyjte vlažnou vodou.

Lipový čaj Vám pomůže zbavit se lupů. Uvařte lipový čaj a pravidelně si jím oplachujte vlasy.

Jestliže máte příliš měkké, lámavé nehty, nanášejte na ně denně citrónovou šťávu.

Jednou za čas byste měla Vašim vlasům dopřát olivový olej, po kterém budou vlasy krásně jemné a zářící. Naneste olej na vlasy a nechte cca 30 minut působit. Poté vlasy umyjte obvyklým způsobem.

zdroj: Časopis Luna- Vaše přítelkyně v klimakteriu na www.sdruzeniluna.cz

Doporučujeme

Články odjinud