KÁJA (43): Dcera není ani holka, ani kluk. Jsem zmatená a bezradná

9 komentářů

Adela
20. ledna • 14:38

Myslím si, že to není správně. Já bych se jí rozhodně snažila vysvětlit, že je to holka a že na to může být pyšná! Jestli to je doopravdy kvůli modě, tak bych se jí pokoušela ukázat jinou modu. Nějakou hezkou ženskou modu...Ale jestli to je jenom něco co jí říká uvnitř že je něco mezi tak bych kontaktovala psychologa.

Adela
20. ledna • 14:37

Myslím si, že to není správně. Já bych se jí rozhodně snažila vysvětlit, že je to holka a že na to může být pyšná! Jestli to je doopravdy kvůli modě, tak bych se jí pokoušela ukázat jinou modu. Nějakou hezkou ženskou modu...Ale jestli to je jenom něco co jí říká uvnitř že je něco mezi tak bych kontaktovala psychologa.

Dáša
12. prosince • 11:06

Nechápu, v čem je problém. Manželé mají zdravé dítě, které prospívá ve škole, je hodné a zřejmě i jimi dobře vychované. Co se teda řeší? Podle mě nedělá potomek nic, co by stálo za článek.

Rambíša
10. listopadu • 11:29

Jestli má dcera menstruaci,a mezi nohama vagínu,tak asi kluk nebude.Rozčilujou mne takové nesmysly,že někdo není to ani to! Existuje vyšetření,kde se z chromozomů pozná,jestli je to ona nebo on,i kdyby měl orgány dole všelijaké. A nejvíc nemám ráda,když se dva muži /dvě ženy chtějí mít manželství.Dala bych je do speciální místnosti,kde by setrvali tak dlouho,dolud by nezplodili dítě. Jasně,že by nic nezpodili: tak šup,registrujte se ,ale nic víc. A taky bych nedovolila,aby si dva muži nechali "vynosit" dítě nebo si ho adoptovali. Příroda se nakonec nedá ošidit.

Dáša
12. prosince • 11:04

@Rambíša: Pak je ovšem chyba ve vás, protože nemáte dostatek tolerance. Pokud vám to nijak neubližuje a osobně se vás to nedotýká, tak proč potřebujete za každou cenu někomu něco zakazovat?

Radna
3. listopadu • 13:37

Vážně může někomu připadat, že gender a sexuální orientace je móda? Já si nemyslím, že jsou mladí dementi a orientují se v tomhle podle módy. Spíš je ve společnosti už malinko větší tolerance k těmto věcem, tak s tím mohou jít ven, případně se hledat v širším spektru možností. Módní extrémy jsou v každé době (viz číra ...a punk vůbec..), ale já si myslím, že se jimi nechá strhnout pouze člověk, který k tomu inklinuje přirozeně. Já ani moji kamarádi a známí jsme tedy pohled na sebe a svou orientaci podle módy neohýbali (a to v jakémkoli věku). Ano, v současné době je mezi kamarády mých dětí více nevyhraněných, nebo jinak orientovaných, ale ti dlouho zvažovali, jestli se vůbec někomu svěřit a narážejí všeobecně spíš na persekuci a nepochopení. Fakt nevím, proč by to někdo postupoval "kvůli módě".

mika
3. listopadu • 11:52

já si myslím, že dnešní děti jsou zblblé z toho, že se furt v médiích mele o neutrálních lidech a ty děti jsou z toho celé zpytomělé. Je to tzv. módní a IN.

Radna
2. listopadu • 13:09

No, přála si holčičku a má fluida. No a co, chvílemi to jistě holčička je. Ať je ráda, že je ítě zdravé a bezproblémové a užívá si ho.

Elynor
2. listopadu • 7:32

Ti dva starší bratři už jsou dospělí? Protože člověk, který už doma teenagery měl, by mohl být na ledacos zvyklej, a takové věci jako oblečení a účesy neřešit. V určitém věku prostě mládež nosí různé příšernosti a skoro všichni z toho jednou vyrostou. Akorát bych zatrhla tetování a piercing, to jsou nevratné zásahy a na to je dost času, až bude dotyčná osoba dospělá. Ostatně doufám, že děti bez souhlasu rodičů nikdo nepotetuje. Ke slečně z článku - nebylo řečeno, kolik je jí let, ale vypadá to, že chodí ještě na základní školu. Když je řeč o tanečních, mělo by jí být cca 15 let. Tak by mě asi zajímalo především, aby měla slušný prospěch, aby udělala zkoušky na střední školu a i tam měla slušný prospěch, a aby zůstala taková vzorná, nezačala si nějaké experimenty s drogama, s nevhodnýma kamarádama a tak podobně. Podporovala bych ji v zájmech a koníčcích, pokud slečna nějaké má, celkem i chápu, že fanynka Slávie se nehrne do tanečních, některé slečny ani nemají taneční nadání a nic jim to neříká. A jinak bych to nechala plavat. Trápit se tím, jestli ona jednou v budoucnu bude mít rodinu? Proč? To stejně nelze ovlivnit. Každý se může rozhodnout nemít rodinu. Je to zbytečné řešit, natož teď, když je holka ještě školačka. Jasně, je nejmladší, benjamínek, čili v centru pozornosti rodičů, kteří se jí věnovali víc než těm starším bratrům, protože holčička, a ještě nejspíš plánovaná jako maminčina princeznička, a teď jsou rodičové překvapení, že jim poněkud vyrostla a z mazlíčka je osobnost s názorem. Jenže to se dělo vždycky. I v dobách, kdy nebyla v módě neutrální fluidní orientace, a necpalo se to teenagerům na sociálních sítích. A ono to nic jiného než móda není, a zase to přejde. Tohle je ještě v pohodě. Kdyby byla slečna emo, a řezala do sebe žiletkou, byl by to velký problém, ale to, co je v článku popsáno, je celkem neškodné.

Doporučujeme

Články odjinud