Kam až vás může dovést anorexie

Alena
31. ledna • 15:37

Tak me to neda, abych se nepridala. Prosla jsem si obojim - dohromady 12 let trapeni- a po precteni nazoru tady, je mi zkratka lito vsech, co se jakakoliv porucha prijmu potravy(PPP) tyka, protoze se se svym trapenim trapi samy prave proto, ze vedi, ze bud budou absolutne nepochopeny a zatraceny, nebo pochopeny tzv. vedle jak ta jedle.Vypisovat tady, o cem to je to by bylo na dlouuuuho, mozna by se zajeci mohli mrknout na www.doktorka.cz na chat pod poruchy prijmu potravy, kde se nas s PPP tam uz pres rok docela dost schazi, alespon nekde se vypovidat a vedet, ze nejsem totalne sam, co ma tenhle problem.
Snad jen bych podotkla, ze ano, mozna to na prvni pohled je o krase a chteni byt ideal, ale za ti vsim je jen nulove sebevedomi, osamelost, strach ze samoty, opovrzeni, nenavist sama sebe a sveho tela a vseho o sobe,........protoze postizene casto trpi pocitem, ze je nikdo nema rad, nikdo si ani nevsimne,ze existujou...asi proto, ze nejsou dostetecne dobre...v cemkoliv a odtud uz je to jenom kousek k tomu, aby mlada zaba, co se ji nahodou, ci nenahodou podari shodit par kil, nabyla pocitu, ze po te, co si toho nekdo poprve vsimne a pochvali ji, ze tohle by mohl byt zpusob, jak byt registrovana jako bytost, ze to je neco, co muze sama ovlinit sama o sobe a o cem rozhodovat a jak byt jako kazdy jiny.....je to na moc dlouhe povidani, kazdopadne je to vazna psychicka porucha, ktera neni jen nejakym blaznivym vymyslem mladych holek, co nevedi coby roupama, a ty co si tim prosly a dokazaly se z toho dostat, vedi o cem mluvim... Neni to zadna sranda, to mi verte. Jinak je dobre, ze se o tom zacina u nas psat a mluvit, mozna to pomuze zachranit par dusi, co se motaji v kolotoci PPP s pocitem, ze jim neni pomoci a ze jsou na nic.
Zdravim a preji krasny den - Ala

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud