Egypt Foto: iStock

Egypt Foto: iStock

Egypt Foto: iStock
Egypt Foto: iStock
Kanárské ostrovy Foto: iStock
Kanárské ostrovy Foto: iStock
14
Fotogalerie

Kam k moři v březnu? Ohřejete se v Egyptě, na Kanárech i na Kapverdách

Do léta je ještě daleko, ale vás už to táhne k moři a na pláž? Abyste si dosyta užila koupačku i opalování, nemusíte letět na druhou stranu zeměkoule. Najdou se totiž destinace, kde jste za pár hodin a dovolenou v březnu si tam báječně užijete.

Egypt

Velká část Čechů vyhledává pro svoji dovolenou u moře Egypt, a to i z toho důvodu, že je tam téměř pořád teplo. Březen je doba, kdy egyptské pláže po krátkém zimním spánku znova ožívají a lákají turisty. Toužíte-li po opravdovém odpočinku, kdy budete jen ležet na pláži a užívat si zaslouženého klidu, je pro vás Egypt to pravé místo. Pokud byste snad náhodou zatoužila po troše dobrodružství, můžete si naplánovat výlet k pyramidám, do pouště či na potápění, jinak v Egyptě příliš rozptýlení nenajdete, je proto tedy ideální pro takzvané plážové povaleče. Teploty se zde pohybují kolem 26 °C a voda mívá zhruba 23 °C, takže se jedná o příjemné osvěžení. Zároveň ještě není příliš vedro na prozkoumávání památek.

Na co si dát pozor během dovolené v Egyptě? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Kanárské ostrovy

Chcete-li cestovat pouze v rámci Evropy, pak jistě uvítáte, že zrovna na Kanárské ostrovy, náležející ke Španělsku, můžete vyrazit v podstatě celoročně. V březnu jsou navíc ostrovy nádherně zelené a kvetoucí, tudíž pobyt na pláži můžete střídat s výlety do vnitrozemí a krásné přírody. Právě toto vyžití najdete na ostrovech Gran Canaria, Tenerife nebo Lanzarote, na ostrově Fuerteventura si užijete především pláže a surfování. V březnu si na Kanárských ostrovech můžete užívat teploty kolem 25 °C, počítejte ale s tím, že voda v oceánu je celoročně chladnější. Na krátké zaplavání ideální, na dlouhý pobyt ve vodě to úplně není.

Pokračování 3 / 5

Kapverdy

Pokud toužíte po trochu větší exotice, zamiřte na Kapverdy. Vybírat zde můžete z několika ostrovů, chcete-li však pohodlí a zázemí, na která jste zvyklá, bude pro vás nejjednodušší zamířit na Sal nebo Boa Vistu a na jiný ostrov si případně udělat výlet. V březnu vás čekají dlouhé dny plné slunce, klidu, protože Kapverdy stále ještě nejsou tak moc turisticky profláknuté jako třeba Egypt, a teploty okolo 26 °C. Navíc si zde pochutnáte na mořských plodech a vyzkoušíte surfování. Počítejte jen s větrným podnebím, přece jen se jedná o ostrovy, kde vítr fouká neustále.

Pokračování 4 / 5

Omán

Omán se v posledních letech stal relativně dostupnou destinací, kam míří turisté ohřát se během zimních měsíců. Na své si přijdou jak ti, kteří touží po odpočinku, tak ti, kteří vyznávají spíše aktivní dovolenou. Kromě krásných pláží a teplého moře totiž Omán nabízí potápění, šnorchlování, treky do hor i krásu ománských městeček a jejich divokých tržišť, kde můžete smlouvat, jak se vám zlíbí. I když je Omán v hledáčku cestovatelů v posledních letech čím dál častěji, stále ještě se nejedná o masový turismus, a tak v něm najdete klidné pláže i rozumné ceny.

Pokračování 5 / 5

Dubaj

Ani Dubaj už není určená jen pro boháče a právě na jaře je nejlepší čas, kdy ji navštívit. V letních měsících totiž bývá horko na plážích i v ulicích velkoměsta nesnesitelné. I tak je Dubaj určená spíš pro ty, kteří preferují opravdu teplé počasí, v březnu se zde totiž teploty pohybují kolem 33 °C a ani koupel v moři není příliš osvěžující. Výhodou Dubaje jsou rozlehlé pláže kombinované s ruchem velkoměsta, takže máte vše po ruce. Pamatujte však na to, že 22. března začíná ramadán, a tak je možné, že mohou být některé služby omezené.

Doporučujeme

Články odjinud