Kam za velikonoční inspirací?

Kam za velikonoční inspirací?

S blížícími se Velikonocemi Vám doporučujeme návštěvu Minigalerie Inspirace na Černém Mostě, kde právě probíhá výstava velikonočních výrobků.

Kam za velikonoční inspirací?

S blížícími se Velikonocemi Vám doporučujeme návštěvu Minigalerie Inspirace na Černém Mostě, kde právě probíhá výstava velikonočních výrobků. Jde o práce žen ( žen na mateřské dovolené, žen nezaměstnaných nebo žen, které tyto předměty vyrobily ve svém volném čase) z celé naší republiky. Výstavu pořádá sdružení Občanská inspirace. Z vystavovaných předmětů jde především o velikonoční vazby, kraslice, různá prostírání a ubrusy s velikonoční tematikou apod. Na výstavě můžete shlédnout i práce handicapovaných spoluobčanů z tzv. chráněných dílen - výrobky z proutí, velikonoční svíčky, keramiku... Peníze utržené z prodeje těchto exponátů putují jak ženám, tak i chráněným dílnám ( cena jednotlivých výrobků se pohybuje v průměru od 100,- do 300,-Kč).

Minigalerie Inspirace v Kučerově ulici 768 na sídlišti Černý Most funguje dva roky. Kromě výtvarných a dramatických kroužků pro děti a výstavní galerie je zde i právní poradna, kterou využívají především ženy.

Autor: Dana Švigová

Doporučujeme

Články odjinud