Kamarádi „na kafe“ – existují vůbec?

helza
5. září • 10:53

lebahu: No právě že ne. Jasně, teď jsem na vozejku, ale i tak. Můj studijní obor - matematika dílny. Není práce, kterou bych nezvládla sama a navíc, můj muž je dyspraktik, byť údržbář. (kdysi jsme třeba omítali stropy, muž byl v práci a zedníci chtěli mít ten největší strop udělaný. Tak jsem si postavila kozy, míchala maltu, nosila si jí a než přišel chlap z práce, strop byl hotový). A v určitém směru, když se něco doma podělá, máme ty role dost obrácené - muž propadá panice, já zůstávám nad věcí a musím jej podržet. (ochráncem před muži je mi jeho postava a to mi stačí). Nikdy jsem nepoužila žádný make-up, jenom nedávno nějaké olejíčky (hihihi) a tím jsem skončila, nemám ani nějaké oblečení. Myslím, že se ani oblékat neumím, chybí mi praxe. A jak píšeš ty, i já si občas řeknu, kéž by mě někdo takhle bral - jako ženskou, kéž bych se i já mohla někdy zhroutit a někdo mě podržel. A dokonce mám pocit, že právě to, že jsem jaká jsem, muže ke mně přitahuje. Možná jde o rozdíl generací. Já dospívala v době hipíků a nějaká ta nevěra se moc neřešila. Dnes, když žena nachytá muže se slečnou v posteli, tak se to řeší a hodně vážně. A z tohoto pohledu vyplývá jakýsi podstatný rozdíl. Dnes je samozřejmé, že když ženská řekne ne, muž to respektuje, i kdyby už byl rozpálenej do běla. Za mých časů by se řeklo - když je blbá a jde s chlapem někam sama, má s tím počítat. Tak ať se necuká. Prostě ta rovnoprávnost je někde jinde. A i z toho plynou mé zkušenosti i ten názor, že to prostě nejde. I když vím, že já bych si svou roli kamarádky ubránila, nemohu totéž tvrdit o svém protějšku. A možná proto, že jsem matematik, tak rovnici, v níž je na jedné straně kamarádka a na druhé straně kámoš, který, kdyby to šlo, by byl rád něčím víc, nepovažuji za správné řešení. Ale pořád mluvím o předem domluvené schůzce dvou lidí - jedné ženy s jedním mužem. Ne o ženské s partou chlapů. A taky ne o náhodném setkání a posezení u piva či kávy s kolegou, s kámošem z dětství, nebo z party. Ani o situaci, kdy se takový kolega, nebo kámoš z party octne v úzkých a potřebuje pomoc. To mi přijde normální. :-D

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud