Kameny s léčivou silou

Kameny s léčivou silou

Drahokamy a vzácné kovy, ať už v přírodním stavu nebo opracované, jsou od nepaměti spojovány s magickými silami. Mají skutečně léčebné účinky?

Energie a vibrace

Ve fyzikálním smyslu tvoří veškerou hmotu energie a její vibrace. Lidé, zvířata, rostliny a také kovy, kameny nebo barvy kmitají v souladu se svou individualitou, čímž ovlivňují i vibrace svého okolí. Každý kmit, který se střetne s jiným kmitem, vyvolá rezonanci.

Harmonické vibrace zvenčí, tedy kmity, které jsou podobné našim, působí pozitivně. Disharmonické kmity, které na nás narážejí zvenčí, působí negativně. Mohou tedy zapříčinit nesoulad v našich vlastních vibracích a způsobit nemoc. Ostatně to platí i pro naše myšlenky.

A právě zde začíná pole působnosti pro homeopatii. Homeopatické léky jsou založeny na rostlinných, živočišných nebo také minerálních výtažcích. A stejně jako v případě homeopatie existuje vždy více prostředků k léčbě určitých chorob, tak i léčba drahokamy M má po ruce hned několik „receptů“ k vyléčení jedné a téže nemoci.

Krystalové tvary

Většina minerálů se vyznačuje určitými krystalovými tvary, které vzniknou pevným uspořádáním atomů, molekul, popř. iontů v krystalu. Známe sedm krystalových soustav. Minerály, které nemají pravidelné uspořádání, a proto je nelze přiřadit k žádné krystalové soustavě, označujeme za amorfní. K těm paří například jantar, obsidián a opál.

Všech těchto sedm krystalových soustav opět rezonuje s různými lidskými povahovými vlastnostmi. Úhledně uspořádané krystaly minerálů krychlové soustavy odpovídají dobře uspořádanému životnímu stylu plánujícího člověka, zatímco amorfní, tedy nestrukturovaný minerál přitahuje spíš spontánního, kreativního až chaotického jedince.

Nicméně nejen příslušná struktura, ale také patřičné složení a hlavně barva vyvolávají různé vibrační energie, které na nás účinkují v rámci celostní síly dotyčného kamene. Proto nás tedy kámen nikdy „neočarovává“ pouze svou strukturou.

Dejte na intuici

Při výběru kamene věřte zcela své intuici. Také při vědomém výběru kamene – třeba k určitým léčebným účelům – se nechte nést citem a rozhodněte se pro tvar i barvu, která se vám nejvíc líbí. Samozřejmě že barvy obecně, a především pak zbarvení drahokamů, mohou mít různé účinky.

Červená například povzbuzuje, takže kdo má sklon k zahálení, tomu by měly červené kameny dodat více energie. Pokud ovšem chcete zdravě spát, neměla byste je nosit v noci. A to platí, až na několik výjimek, také pro kameny jiných barev.

Účinek barev

Růžová: Je nakloněna dobromyslnosti, lásce, harmonii, působí pozitivně na srdce. Oranžová: Posiluje nervovou soustavu, dodává energii a radost ze života, povzbuzuje látkovou výměnu. Může pomáhat melancholikům, působí proti depresím. Žlutá: Posiluje nervy a srdce, povzbuzuje činnost žláz, podporuje chuť k jídlu a zažívání. Zelená: Uklidňuje nervy a srdce, podporuje prokrvení a regeneraci. Modrá: Mírní bolesti hlavy, neklid, úzkost a srdeční potíže nervového původu. Fialová: Podporuje meditaci, může působit až hypnoticky. Černá: Má příznivý vliv na koncentraci, cílevědomost a perfektnost. Zároveň vás drží při zemi.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My life „

Doporučujeme

Články odjinud