KAMILA (45): Pálilo mě dobré bydlo, touha po změně mě pěkně vytrestala

KAMILA (45): Pálilo mě dobré bydlo, touha po změně mě pěkně vytrestala

Občas přijdou v životě okamžiky, kdy chce člověk zariskovat a změnit svůj život. Někdy se to podaří, jindy se může všechno kolem zhroutit. To se přesně stalo Kamile. Jak to zvládla?

Deset let jsem byla na jednom místě. Deset let, kdy se v cyklech střídaly otrava, nuda, ale i radostné chvíle, pocit vzájemnosti s některými kolegy. Až ve mně uzrála potřeba změny. I když mě práce v grafickém studiu pořád bavila, můj současný kolektiv mě otravoval. Chtěla jsem změnu.

A v okamžiku, kdy se mi usadil brouk v hlavě, jsem potkala známou od konkurence. Zmínila jsem se zkusmo, jestli by se u nich něco nenašlo. A ona přikývla na souhlas. O týden později mi už volal její šéf, že místo potřebují rychle obsadit a jestli bych se s ním mohla sejít.

Když jsme si povídali, pochopila jsem, že on zkrátka počítá s tím, že změním kabát a půjdu k nim. Celou noc jsem tenkrát nespala, odpovídala jsem si na stovky otázek, které se mi honily hlavou. A rozhodla se pro výpověď.

Když jsem ji konečně opravdu podala, pocítila jsem velkou úlevu. Jenže o tři dny později už jsem notně znervózněla. Nedostavila se mi totiž menstruace. Já už tři odrostlejší děti měla a další jsem rozhodně neplánovala.

 A už vůbec ne v době, kdy jsem se rozhodla pro radikální řez. Strachy jsem si ohryzávala nehty, modlila se, ale měla jsem smůlu. Skutečně jsem byla těhotná! V nové práci jsem ovšem ještě smlouvu nepodepsala. Co teď?!

Brečela jsem jako želva, protože mi bylo jasné, že novou práci nedostanu. Proklínala jsem sama sebe, že jsem se pro odchod z bývalé práce rozhodla. Představa, že budu bez příjmu, mi naháněla husí kůži.

Zároveň jsem ale nechtěla jít na potrat. Vůbec jsem netušila, jak se ke všemu postavit. Nepomáhal mi ani můj muž. Měl hrozný vztek, protože jsem byla do té doby hlavním živitelem. On střídavě pracoval a nepracoval…

Když na to vzpomínám zpětně, zažívala jsem hodně perné chvilky, ale naštěstí se moje patová situace trochu proměnila tím, že mi v nové firmě nabídli aspoň externí spolupráci na částečný úvazek. Ten plním momentálně i s ročním dítětem. Znovu už bych se ale do podobného ,,odvážného“ kousku nepouštěla.

Doporučujeme

Články odjinud