KAMILA (54): Dcera chodí s naším kamarádem, chceme jejich rozchod

SandraN
21. března • 17:53

Teď se smiřte s tím, že fakt nic nenaděláte. S jejich zamilovaností prostě nehnete, je to téměř jistá věc. Pokud do toho budete zasahovat, dosáhnete jedině toho, že se od vás dcera odtáhne a vy přijdete o možnost bezproblémových kontaktů s vnučkami. A stojíte o to, si je občas brát, nebo ne? Co ale udělat můžete, mlčet a dopřát jim, aby spolu byli co nejvíc. Čím dřív se jak Vy říkáte chronický záletník nabaží života s Vaší dcerou a jejími malými dětmi, tím dřív dcera asi prokoukne, že by pro ni bylo jednodušší, žít sama v pohodě s dětmi. Protože tohle je situace, kdy se někdo musí někomu přizpůsobit. A ty děti to nebudou, musejí se jim přizpůsobit ti dva dospělí. A co udělat můžete potom? Nejlépe to, že až se rozejdou, budete k tomu zase mlčet. Jen malá poznámka na okraj - ten minulý byl věkově přijatelný a taky to nevyšlo, takže zrovna tohle náhodou třeba vyjít může. Ono takové to hučení do dítěte na začátku vztahu a komentáře po jeho ukončení, dokáže spolehlivě otrávit vaše vzájemné vztahy na hodně dlouho. On není nic pro tebe a my ti to říkali, to nejsou zrovna věty, podněcující dobré vztahy členů rodiny. Vaše dcera se rozhodla napravit záletníka, prožít avantýru, zkusit to jinak....je to čistě její věc. To ona bude v případě, že se to nepovede tou, co se sama vytrestá. Přejte jí jak ty hezké chvíle, tak tu zkušenost. Taky bych neskákala nadšením. Ovšem každý jsme nějaký. Možná, že tenhle člověk, co mu dneska zrovna nemůžete přijít na jméno, vás jednou ve stáří ochotně bude vozit po doktorech a ani k tomu necekne...co vy dneska víte, co bude...?

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud