Kamila: Můj muž mě psychicky deptá. Zůstávám kvůli dětem

11 komentářů

j66
2. dubna • 13:34

Milé dámy, podívejme se na tu situaci jinak. Paní si brala úspěšného muže a dokud mohl dávat tak si od něj brala. Přestalo se mu dařit, a hned je tu rada vykopnout ho, ubožáka jednoho, případně se pověsit na krk někomu jinému. A co manželský slib "v dobrém i ve zlém" ? Muž má evidentně problémy a ty se dají řešit. Ale paní musí vědět jestli je chce řešit a proč. Rozhodně nepomůže výmluva, že je to kvůli dětem.

m1rti
2. dubna • 11:16

Je evidentní, že nejde o to, kolik paní vypila, nebo co měla tenkrát udělat jinak než udělala ..... nic z toho nejde vrátit, ani situaci samo o sobě nezmění. Chlap je ubožák, že si svoje komplexy řeší přes ni, na úkor jejího zdraví, to dělají akorát chudáci. Paní zjevně není na odchod dost silná ani připravená, tak pocit, že je tam "kvůli dětem" jí možná dává sílu to vydržet a snést. Ale to se nedá dělat donekonečna. Sama musí dojít k té hranici, kdy se sebere a půjde - kamkoliv. Snad obě děti pochopí, a budou rády, že jdou s ní - i pro ně je to do života špatný příklad.

monada
1. dubna • 15:02

Vše se musí řešit v zárodku pokud ji vyčítal , že pro něj nepřijela tak mu měla říct a proč sis nevzal taxi. Nemuselo se ti to stát . Nařášky , dobírání si se hned měla ozvat a dobrat si ho taky . A jinak pryč od něj . Hoch může mít tatínka i tak může si ho brát jezdit s ním do kroužků a podobně .Pokud bere antidepresiva tak chodí k psychiatrovi tak proč nezajde k psychologovi a nerozebere vše a ten i pomůže se naučit bránit nebo to řešit.

Články beru s rezervou

j66
1. dubna • 10:00

Článek jsem si přečetla ještě jednou. Po svých zkušenostech si myslím, že ten muž ji sám neopustí, ale je pro něj takový věšák na jeho problémy. Pokud s ním chce zůstat, tak si musí hlídat hranice. Slabší strana je manžel a to je potřeba si uvědomit. Hádky nepomohou, ty ho naopak nabijí, všechnu svou frustraci a nespokojenost hodí na ní. Ale zase nesmí utíkat, je nutné mít hroší kůži. Jestli je manžel schopný si na sebe vydělat nebo v opačném případě, jestli by jí nevadilo, že by se z něj stal bezdomovec, tak ho může opustit.

Mata69
1. dubna • 9:23

j66: s tím jak by paní měla řešit situaci zcela souhlasím - a takové to "zůstávám kvůli dětem" je takový alibistický tvrzení, protože dětem jen ubližuje setrváváním v takovém vztahu.
Jinak myslím dle článku, že si daly s kolegyní vic než skleničku vína..."Po jednom takovém, kdy jsme obě měly upito,.."

j66
1. dubna • 9:19

Paní z článku si především musí vyřešit své problémy, může odejít sama bez dětí a postavit se na vlastní nohy. Nechápu proč ženské pořád říkají že zůstávají kvůli dětem.

j66
1. dubna • 8:59

Elynor: Tak to je vidět, že AD jste nikdy nebrala. Paní mohla brát tabletu ráno, a po práci si na večírku skleničku vína dát, záleží na tom co brala a jak silnou tabletu. Např. Citalon, tablety 10, 20, 50 100 mg závislost nedělá, ale každý psychiatr vám prášky po určité době obmění za jiné. To jen obvodák bude psát pořád ty samé, protože má omezený výběr k předpisu. Rozhodně je dobré jít k psychiatrovi, ale ne každý psychiatr je dobrý na všechny problémy. Postupy některých situaci můžou i zhoršit.

Mata69
1. dubna • 8:03

Elynor: to mě zaujalo taky, že docela pila na tom večírku a pak řekne, že bere antidepresiva.
Na rovinu - o pravdivosti těchto článků si myslím své.

Elynor
1. dubna • 7:47

Alkohol a prášky nejsou dobrá kombinace. Myslela jsem, že na antidepresiva se vůbec pít nemá. Paní zřejmě pod vlivem podlehla záchvatu sebelítosti, kdo ví, jak je to doopravdy. Tyhle příběhy beru s velikou rezervou, a zvláště ty, co jsou zveřejněny na internetu :-)

momou
1. dubna • 7:25

Mata69: Souhlasím. A vzhledem k tomu, že paní chodí do práce, tak určitě není finančně závislá na manželovi a může si dovolit nějaký menší podnájem. Bude to určitě lepší než být s manželem, který jak je napsáno v článku už slovně "napadl" starší dítko, jen proto, že se zastalo mamky. Tohle se bude jen stupňovat. A až jednou budete doma sami, bez dětí, v době kdy i to menší dítko si bude umět vyhodnotit situaci, že se k vám manžel chová špatně, tak se může stát, že on vám to bude vyčítt, že jste je na to navedla vy ....... a nakonec vás třeba i uhodí. Na to opravdu chcete čekat?

Mata69
31. března • 21:50

Ale sama píšeš, že už to děti vidí...teda ta starší. Přijde doba a dojde to i mladšímu. Takový má mít vzor? Takhle má vidět, že se tatínek chová k mamince?

Doporučujeme

Články odjinud