Karbanátky na 4 způsoby: Zkuste masové i zeleninové

17. 11. 2021
S obdobou našich karbanátků se setkáte všude na světě. Smažené, pečené nebo grilované mleté placičky přitom zdaleka nemusejí být jen z masa, zkuste třeba brokolici!

Hovězí koule s rajčatovou omáčkou

4 porce, příprava: 50 minut

1 velká mrkev, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžička sušeného oregana, sůl a pepř, 500 g mletého hovězího masa, 2 lžičky nasekané čerstvé šalvěje, 1 vejce, 1 lžička worcesterské omáčky, strouhanka, 400 g špaget, parmazán a petrželka

Mrkev a šalotky nakrájejte nadrobno a orestujte je na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek, loupaná nakrájená rajčata, vývar a oregano. Poduste. Dochuťte solí a pepřem. Mleté maso smíchejte s nasekanou šalvějí, prošlehaným vejcem a worcesterskou omáčkou, osolte a opepřete, pokud je potřeba, zahustěte strouhankou. Z masové směsi tvořte navlhčenýma rukama koule a opékejte je na pánvi v rozpáleném oleji 6 minut. Hotové koule vmíchejte do rajčatové omáčky, přidejte nasekanou petrželku a odstavte z plamene. Podávejte se špagetami uvařenými na skus a nastrouhaným parmazánem.

Jednoduchý recept na masové karbanátky najdete na videu: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Nový pracovní týden vám přinese spoustu starostí, jejichž řešení vám zabere spoustu času. Obrňte se tedy trpělivostí a nedělejte ukvapené závěry. Vsaďte na přemýšlivost a pečlivost. Pokud…