Karbanátky na 4 způsoby: Zkuste masové i zeleninové

9. 8. 2016
Karbanátky na 4 způsoby: Zkuste masové i zeleninové
S obdobou našich karbanátků se setkáte všude na světě. Smažené, pečené nebo grilované mleté placičky přitom zdaleka nemusejí být jen z masa, zkuste třeba brokolici!

Hovězí koule s rajčatovou omáčkou

4 porce příprava: 50 minut

1 velké mrkve, 2 šalotky 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžička sušeného oregana, sůl a pepř, 500 g mletého hovězího masa, 2 lžičky nasekané čerstvé šalvěje, 1 vejce, 1 lžička worcesterské omáčky, strouhanka, 400 g špaget, parmazán a petrželka

Mrkve a šalotky nakrájejte nadrobno a orestujte je na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek, loupaná nakrájená rajčata, vývar a oregano. Poduste. Dochuťte solí a pepřem. Mleté maso smíchejte s nasekanou šalvějí, prošlehaným vejcem a worcesterskou omáčkou, osolte a opepřete, pokud je potřeba, zahustěte strouhankou. Z masové směsi tvořte navlhčenýma rukama koule a opékejte je na pánvi v rozpáleném oleji 6 minut. Hotové koule vmíchejte do rajčatové omáčky, přidejte nasekanou petrželku a odstavte z plamene. Podávejte se špagetami uvařenými na skus a nastrouhaným parmazánem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ačkoli jindy je dobré soustředit se při práci na jednu věc, dnes je všechno jinak. Bylo by vhodné, kdybyste rozehráli více her. Můžete si být jistí, že jedna z nich bude vítězná. Nesmíte…

Nejčtenější články

Články odjinud