Answear.cz 599 Kč Foto: Archiv firem

Answear.cz 599 Kč Foto: Archiv firem

Answear.cz 709 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 799 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 899 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 1099 Kč Foto: Archiv firem
50
Fotogalerie

Kardigany jsou zpět: Hitem je zkrácená verze. Kde ji koupit a jak ji nosit?

Venku to vypadá, že se podzim pomalu hlásí o slovo, a tak je na čase začít přemýšlet o hřejivých kouscích, které vás zachrání během chladných večerů, ale i rán. Tyto podmínky dokonale splňuje propínací svetřík, bez něhož se letos na podzim rozhodně neobejdete! Jaký si koupit? Inspirujte se v naší galerii v úvodu článku.

Může za to Chanel

Možná to nevíte, ale historie propínacích svetrů neboli kardiganů sahá až do 19. století. Ve velkém je však proslavila teprve slavná návrhářka Coco Chanel, která je údajně preferovala před klasickými svetry přes hlavu, jež jí při oblékání vždy poničily účes. Kardigany se tak staly běžným slušivým kouskem v šatníku, který je navíc i praktický.

S čím nosit svetr na podzim? Podívejte se na video:

Oversized vedou

V minulých letech jste si pravděpodobně zvykla na kardigany delšího střihu, které často sahaly až ke kolenům. Ne, že by ty vyšly úplně z módy, letos ale budou největším hitem jejich zkrácené verze a zejména ty na knoflíky. Vybírat můžete mezi upnutějšími kousky, opravdovým trendem jsou ale oversized střihy, které nenuceně padají z ramena.

Nosí se nejvíce s džíny všeho druhu, a to tak, že je vpředu zastrčíte za pas. To samé platí i v kombinaci například s plisovanou sukní, hodí se ale i ke koženým či pouzdrovým. Ideální je obléct svetřík na holé tělo, v případě opravdu chladného počasí stačí jednobarevný bavlněný nátělník nebo saténové tílko. Obout můžete jakoukoliv obuv, která se nosí na podzim, od mokasín přes chelsea nebo tenisky až po kozačky.

Inspiraci najdete v naší galerii v úvodu článku!

Doporučujeme

Články odjinud