Karel Roden bude hrát Rasputina v anglicko-americkém filmu

Karel Roden bude hrát Rasputina v anglicko-americkém filmu

Karel Roden je v současné době jediným českým hercem, který dokázal, že lze hrát velké role vedle velkých světových hvězd. V hollywoodském filmu 15 minut exceloval po boku Roberta de Nira. Měl sice štěstí, že role přímo vyžadovala, aby negativní postavu ztvárnil Čech, ale dokázal přesvědčit, že jeho kvality mohou být využity i v širším kontextu.

Kdo si nyní všiml, že Roden povážlivě zarůstá, má tu vysvětlení: připravuje se na roli Rasputina. Nejde o hollywoodský projekt, ale o anglicko-americkou koprodukci, která bude točit o Rasputinovi film. Ne však podle klasického scénáře, nýbrž na motivy populárního komiksového seriálu. Rozpočet není malý, ani obrovský: 70 miliónů dolarů vystačí na to, aby ve filmu nechybělo to nejlepší, co triková studia umějí ve svých dílnách vykouzlit, ale musí se obejít bez nejzvučnějších filmových hvězd.

To, že Karel Roden má rád postavy, jejichž charakter čerpá z temného labyrintu nevyzpytatelných zákoutí lidské duše, dokazuje třeba jeho divadelní role ve hře Lidumor od Wernera Schwaba. V roli Rasputina má možnost najít polohy, které si s Lidumorem nijak nezadají, a opět producenty i diváky přesvědčit, že velcí herci se nemusí hledat jen ve velkých zemích kvůli jejich velkému trhu.

zdroj: Korzo

Doporučujeme

Články odjinud