Karel Voříšek: Žiju přítomností!

Karel Voříšek: Žiju přítomností!

Moderátor Karel Voříšek nesmírně rád cestuje a přímo zbožňuje moře. Nedávno byl s partou kamarádů na Kubě. "Bylo to báječné, najezdil jsem džípem dva tisíce kilometrů, popíjel rumík, kouřil doutníky a užíval si slunce. Prostě nádherný. Tamním přátelům jsem dovezl i nějakou počítačovou techniku, když už se konečně může i tam normálně používat," prozradil Korzu.

Na další cestu k moři se Karel chystá už počátkem léta. Byl by prý moc rád, kdyby mohl vzít sebou i sestru s ročním synovcem Štefánkem. "Pojedeme ale někam blíž, nejspíš na nějaký menší řecký ostrůvek," plánuje nadšeně. Jedním dechem však dodává, že plánovat se ale nemá, a on žije ve skutečnosti především přítomností.

Z ocenění je hluboce šťastný Po letech se mu přesto splnil jeden velký dlouhodobý sen. Za svou práci se mu dostalo od diváků významné ocenění, když v televizní anketě TýTý dostal nejvíce hlasů v kategorii Moderátor televizního zpravodajství. Nyní má tedy tento absolvent filosofické fakulty doma na čelném místě vystavenou vysněnou trofej, zlaté zrcadélko, a velice si jí považuje. "Dosáhl jsem určité mety, co ale bude dál, nad tím opravdu zásadně nepřemýšlím. Chtěl jsem už jako dítě být moderátorem v televizních novinách. Odmítám názory, že by to nebyla práce tvůrčí. Nečteme otrocky jen text, ale konzultujeme ho s redaktorem a sami si ho ve spolupráci s ním i píšeme. Podílíme se na podobě zpráv, před kamerou jsme sami za sebe a chybu, kterou v přímém přenosu uděláte, vám nikdo neodpáře. Samozřejmě, že naši práci nelze srovnávat s psaním knih nebo třeba s vynalézáním léků proti novým chorobám. Takoví lidé by si popularitu určitě zasloužili více, ale tak to prostě je," řekl.

Moderovat do smrti nelze Karel Voříšek, Rey Koranteng a Lucie Borhyová jsou tři poslední moderátoři z éry Novy Vladimíra Železného. Mnohokrát se spekulovalo, že budou muset odejít, že je nahradí nové, neokoukané tváře. Konec oblíbené trojice je ale v nedohlednu. Na druhé straně Karel Voříšek připouští, že moderovat až do smrti se nedá. "I když je pravda, že ve světě najdete stanice, kdy moderátor stárne spolu se svými diváky," připouští. "Ale co budu dělat, až nastane čas odejít, patří do mé kategorie: Zatím neřešit. Jsem fatalista, náhoda přeje připraveným a já jsem připravený na změnu po celý život. Už jsem byl spolumajitelem reklamní agentury, obchodním ředitelem, ředitelem akciové společnosti, dělal jsem skutečně spousty věcí. Jak říkal spisovatel Maxim Gorkij, jsou to moje university. Takový je život, ten vás nejvíc naučí a můj byl a je opravdu bohatý."

Doporučujeme

Články odjinud