KARIN (43): Z přítele se stává ezomuž, o všem v jeho životě rozhodují karty

8 komentářů

Elynor
22. září • 13:01

Dodatek - osobně bych dala přednost tomu, aby mi pán na rovinu řekl "hele, mně se nikam nechce, chtěl jsem být doma a dělat si něco svýho, do penzionu jsem línej jet, a nepočítal jsem s tím, jeď sama a užij si to, a já se budu těšit, až se ke mně vrátíš". To je aspoň slovo chlapa. Sice se nic nezmění na tom, že tam nepojede, ale neoblbuje divadýlkem s kartami a polodrahokamy a řečičkama, jak musíme pracovat na sobě.

Sandra
21. září • 22:33

Kristepane. Člověk tu chvíli není a hned tohle....

Sandra
21. září • 22:32

Souhlasím s Elynor. Jak my Češi s oblibou říkáme vocaď pocaď. Pokud přítel má potřebu vše konzultovat s kartami, ať mu karty vaří, perou, ať s ním chodí spát, koukají na televizi. Jela bych kamkoli sama. A dala mu jasně najevo, že dá-li přednost názoru karet před mým návrhem, je to jeho volba a nese si za ní odpovědnost on sám.

Sandra
21. září • 22:31

Souhlasím s Elynor. Jak my Češi s oblibou říkáme vocaď pocaď. Pokud přítel má potřebu vše konzultovat s kartami, ať mu karty vaří, perou, ať s ním chodí spát, koukají na televizi. Jela bych kamkoli sama. A dala mu jasně najevo, že dá-li přednost názoru karet před mým návrhem, je to jeho volba a nese si za ní odpovědnost on sám.

Rambíša
21. září • 13:09

Jestli to není počínající duševní porucha....

Elynor
21. září • 8:09

To by mi víc vadilo, že se tím pán hodlá živit. Přece jenom jsou určité hranice. Když si vykládá karty doma, dobře. Je to sice strašná oslovina, ale všichni máme nějaké koníčky, dokud by se mě to osobně netýkalo, tak bych to byla ochotná přejít. V žádném případě bych se tím neřídila. Na dovolenou bych jela bez něj a oznámila bych mu, že je mi to líto, že přede mnou dal přednost kartám, že si to budu pamatovat a napříště, až navrhne něco on, velice si rozmyslím, jestli se mi bude chtít, ať si karty říkají cokoli. Že karty jsou výhradně jeho záležitost a ať si to provozuje doma ve své garsonce a mě do toho netahá. Ale v okamžiku, kdy by se tím začal živit, má kufry za dveřma, protože bych nežila s lhářem, podvodníkem a šarlatánem, který chce mít zisk z oblbování důvěřivých lidí. To je u mě přes čáru, sbohem a šáteček, už mi nevolej. Stejně jako bych nežila se zlodějem, nebo třeba s podvodným prodejcem předražených šuntů. A už vůbec bych nedopustila, aby takový člověk mohl nějak působit na moje děti, to bych mu zatrhla jako první. Jak by začal cpát karty dětem, letěl by hned. To se zdá, že ta pubertální dcera má víc rozumu než matka.

helza
22. září • 11:03

@Elynor: I pro mne je morálka mého muže alfou a omegou vztahu. Nicméně - má to háček, totiž, že abys žila s lhářem, podvodníkem a šarlatánem, který chce mít zisk z oblbování důvěřivých lidí, musel by onen člověk toto všechno dělat záměrně. A já si po přečtení článku myslím, že Karinin přítel v sílu ezoteriky a karet věří, takže on ze svého pohledu nelže, ani nechce mít zisk z oblbování lidí. On si myslí, že tuto "vědu" pilně prostudoval a že může s její pomocí a pomocí svých znalostí zachránit svět. Problém je ale také v tom, že i Karin se o ezoteriku zajímala stejně, jako její přítel. V podstatě se mi proto jeví její přístup neupřímný a lživý, když v něco věří, ale pouze tehdy, když se jí to "hodí do karet" a když se jí to nehodí, tak ...? Přestane věřit? Nebo jak píše, se na to něco, co sama neví co to je, naštve a jede si svůj program? Vlastně Karin vadí dvě věci. Jak obstojí přítel finančně a to, že je karty v lecčem omezují. Což je koneckonců taky důkaz toho, že její přítel tomu věří a tím pádem nelže. Kdyby lhal, tak by karty vykládal klientům a sám by si dělal co jemu se líbí.

Elynor
22. září • 12:51

@helza: Promiň, ale to neberu. To, že někdo něčemu věří, to není omluva pro lumpárny. Pod záštitou nejrůznějších druhů víry bylo spácháno v historii lidstva docela hodně zločinů. Ale přesto to byly zločiny. Nic to nemění na podstatě věci. Jak přítel Karin obstojí finančně, to se ona bát nemusí. Naivních a důvěřivých lidí je dost. Oni mu ty peníze doslova za nic dávat budou. Ale mě by hanba fackovala za něj a nechtěla bych s tím mít nic společného. Karin se o ezoteriku sice zajímala, ale to každý druhý, jak je v článku poznamenáno. Že si člověk o tom něco přečte, pobaví se, pousměje, řekne si, že je to zajímavé, jaké mají lidi nápady - v pořádku. To ale neznamená, že tomu začne taky věřit a řídit se tím. Z článku mi připadá, že pro Karin to nikdy v jiné rovině nebylo. Prostě ji to zajímalo, jako člověka běžně zajímá milion jiných věcí. Pokud by to stejně bylo i u přítele, asi by nic nenamítala. A že jí vadí, že ji "karty" omezují? No, komu by to nevadilo. Karty jsou potištěné papírky, nemůžou nikoho omezovat. Teprve člověk, který jim přikládá nějaký význam, může omezovat, ale ať laskavě omezuje sám sebe a druhé do toho nezatahuje. K tomu nemá žádné právo, i kdyby tomu věřil sebevíc.

Doporučujeme

Články odjinud