KARLA (55): Manžel na mě bezdůvodně nasadil detektiva!

26 komentářů

helza
19. října • 9:02

Mata69: Já to s tím "hubydržením" psala víceméně jako vtip. Když to teď po sobě čtu, tak to nějak není poznat. No jo, smajly tady nemáme, co naděláme. :)

helza
19. října • 8:59

Mata69: :)))))

Mata69
18. října • 19:44

helza: nenene, rozhodně "hubu" nedrž :-) Ráda čtu tvoje názory a náhledy ;-)

helza
18. října • 10:08

Mata69: Nebo jsem prostě a jednoduše stará a vidím věci perspektivou let, v nichž pár let je pouhým momentem, který v tom, nám daném čase, zase tak mnoho neznamená. Takže bych vlastně měla držet hubu, když "nestaří" dospělí řeší své trable :))

helza
18. října • 10:02

Mata69: Mě tak trochu zaujal "očkův" výraz "jste čistá". Možná, že v Čechách se běžně používá, u nás na Moravě ne, tady by tak nějak naznačoval podezření, že paní jede v drogách. Co se týče mé chápavosti - možná jsem jenom více pragmatická a nějak vidím věci z velké dálky, proto i z více úhlů a ve více souvislostech, nevím, jak jinak to napsat. Ano, chápu, že pocity Karly jsou asi divoce rozjitřelé. Nicméně má pouze dvě možnosti. Zabalit to a odejít, nebo to nějak strávit a už to nikdy, ani v duchu, nevytahovat. Nic mezi tím. A že muž mlčí? Jestli ji z něčeho podezíral, pak mu musel někdo něco říct. A výslech by pokračoval, protože Karla by chtěla vědět, "kdo" to byl. Protože (pokus se do ní vcítit) její rozhořčení by nabíralo na obrátkách. A muž by buď řekl kdo, a právě to možná nechce (mohla to být Karlina matka, sourozenec, její kolega z práce, kdokoliv, jehož prozrazení by znamenalo obrovské, ničivé zemětřesení a spoustě lidí, včetně Karly samotné by velice ublížilo, mnohem víc, než to mlčení), nebo neřekl a tím by jenom její pocity znásobil. A pokud je to férovej chlap, který má Karlu rád a jedinou jeho chybou je, že někomu naletěl, tak bude mlčet i za cenu, že ji nakonec ztratí. A to nemluvím o tom, že asi tak 90% mužů neumí komunikovat a vědělo by, že vysvětlit Karle co se vlastně stalo, při tom nerozbít co se dá, je nad jejich možnosti a už proto by mlčeli.

Mata69
17. října • 21:49

helza: no nevim, ty jsi někdy tak strašně chápavá a odpouštějící (a teď to nemyslím, zle, doufám, že mě už trochu znáš), že bych s tebou nejradši zaklepala. Ať jsou důvody jakékoliv, ať má ona kostlivce nebo ne - na rovinu - nechat mě manžel sledovat a pak mi řekne, že mě z nevěry nepodezírá a neřekne mi proč mě teda nechal sledovat - budu jak na trní a budu mít v hlavě brouka jako hrom. Proč to dělal? Nevěří mi? A jak mu mám teď věřit já, že mi říká pravdu, když tvrdí co tvrdí. Promiň, dějou se ve vztahu různé věci, ale nechat sledovat vlastní ženu - to je fakt trochu přes čáru. To je jako šmejdění v emailech, v kapsách, kabelce, mobilu...co tedy chtěl zjistit? To si musí paní srovnat sama, jak s tím bude žít, jestli je schopná to přejít a znovu mu věřit, že to byl nějaký podivný úlet.

helza
17. října • 17:58

Mata69: Já ti nevím, myslím si, že i v nejdůvěrnějším vztahu může mít každý partner nějakou tu svou soukromou komnatku. A možná v ní je ukryt ten pravý důvod sledování. A to Karlu uráží, protože má pocit, že muž ji nevěří a vadí ji, že pátrá po jejím soukromí. Ale on to může vidět nyní tak, že Karla nevěří jemu, když mermomocí chce chce znát důvod sledování, přestože ji ujistil, že o žárlivost nešlo. Já vím, říkáš si, že on si s tím "nevěřím" začal a že Karla má k tomu "nevěřím" pádný důvod, tedy ono sledování. Ale ve vztahu to výdycky tak fiftififty úplně hrát nejde. A je možné, že právě Karla udělala něco, co v něm probudilo nedůvěru, takže z jeho pohledu to byla ona, kdo si začal. Víš co se říká, "čistému vše čisté" - a je možné, že nemít žádného kostlivce za sebou, tak by takové sledování vážný problém nezpůsobilo.

Mata69
17. října • 15:50

helza: nojo, ale aby se takový zásek mohl překonat, je potřeba tu ztracenou důvěru zase najit. A jak jí má paní najít, když on jí odmítá říci proč to vlastně udělal.

ruzickaa
17. října • 13:42

Nechal ji sledovat a neřekl jí proč takže jí nejspíš nevěří pani se nechce rozvádět tak co vůbec teda chce????

helza
17. října • 9:53

Mata69: "Každopádně tím totálně zazdil jakoukoliv důvěru...". Myslím, že v každém vztahu, pokud je skutečně upřímný a ne hraný, se během let nějaký ten "černý pátek" vyskytne. Může to být cokoliv, třeba i takovýto projev nedůvěry. Je-li ten vztah dobrý, pak takovou krizi překoná, jsou horší problémy. Jak to tak čtu, mám pocit, že pro dobré manželství, či dobrý vztah, je nutné nezaseknout se v určitém postoji. Protože "nikdy neříkej nikdy"

helza
17. října • 9:41

Elynor: "...že paní je čistá...", tak to mi uniklo, to máš pravdu. I v tom, že se to mohlo týkat nějaké možné "nečisté" Karliny aktivity, jiné, než nevěra.

Mata69
17. října • 9:11

Elynor: obojí je dost pravděpodobné! :-)

Elynor
17. října • 9:09

farah.farah: proč za přítomnosti policie? Činnost soukromých detektivů je naprosto legální. Kromě toho on musí chránit objednatele, nemůže prozradit detaily. Ve skutečnosti by tohle byl velice neprofesionální přístup, že by vůbec prozradil, že je soukromý detektiv. Buď ten článek psal někdo, kdo vůbec netuší, která bije, nebo by ten detektiv musel být opravdu nějaký amatér bez licence. Ta se totiž nedává každému.

Mata69
17. října • 8:39

No dumám nad tím, jak by asi vypadalo moje soužití s manželem, když bych zjistila, že na mne nasadil detektiva a odmítal mi řici proč. Souhlasím s tím, že nejjednodušší vysvětlení bude asi to správné - strach z nevěry - a možná se teď stydí, že se k tomu snížil. Ovšem nedůvěra v něm je, možná žárlivost a jak se to bude u něj projevovat dál, to je otázka. Každopádně tím totálně zazdil jakoukoliv důvěru v tom vztahu (jestli tam nějaká byla).

farah.farah
17. října • 1:43

No aby nakonec detektiv nebyl nejaky amatersky zacinajici najemny vrah, ktery se jen vymluvil na to, ze je detektiv protoze ho nic inteligentnejsiho nenapadlo.;D No nic, tolik ke konspiracnim teoriim. Fsktem je ze to muze byt jakkoli ale ve vsech variantach je jasne ze tam neni vzajemna duvera...nebo minimalne z jeho strany. Z jakeho duvodu s takovym chlapem chce pani zustavat je mi tsk trochu zahadou ale je to jeji vec. Pokud ji to manzel nechce rict muze si konec koncu najmout detektiva aby tu zahadu rozlustil.;) Holt se mnela toho amatera poradne vyptat pekne za pritomnosti policie na co presne byl najat a nespokojit se jen s nic nerikajicim infem, ze manzelovi rekne ze je cista.

Elynor
16. října • 21:34

V tom článku se píše, že ten detektiv hodlá sdělit manželovi, že paní je "čistá". To nevypadá na ohrožení manželky kvůli něčemu, co provedl pan choť. Daleko spíš to evokuje podezření na možné nekalé činnosti paní manželky, a nechápu, proč by to nutně musela být jen nevěra. Nevíme, kdo je manžel, co dělá, v jakém oboru... nic. On si klidně mohl myslet, že to ona dělá něco, čím ohrožuje jeho osobně, jeho podnikání/zaměstnání, nebo třeba i politickou činnost, co já vím, co dalšího. Nebo že to "něco ohrožujícího" dělá společník jeho manželky, například. Jistě že se mohl třeba rovnou zeptat. Ale některé ženy jsou toho názoru, že nikomu nic není po tom, co ony dělají, a tudíž na dotazy reagují podrážděně, ne-li přímo odmítavě. Nebo jiná varianta - neškodná sázka o cosi vzniklá při skleničce v hospodě. Jiná možnost - detektiv je spolužák ze základní školy, kšefty nejdou, zakázky se nehrnou a pán se nad ním slitoval a dal mu jen tak vydělat sledováním manželky, aniž by tím cokoli dalšího myslel. Obecně lze říci, že to nejjednodušší vysvětlení, které člověka napadne jako první, bývá obvykle správné a čím složitější konspirace člověk hledá, tím více se mýlí :-))

helza
16. října • 17:35

lebahu: Chtít ovšem můžeš, v tom souhlasím, ale když ti to neřekne, tak neřekne. No, můžeš mu dát přes držku, nebo se rozvést, případně stropit nějaký hisťák, nebo držet hladovku. Ale ani tak ti to neřekne, když sám nebude chtít. :)

Mata69
16. října • 17:14

Dasa52: souhlas, nechápu co očekává, co jí kdo poradí.

Dasa63
16. října • 16:23

No, když se rozhodně nehodlá rozvádět, tak co řeší? Chlap jí nechá sledovat a odmítá jí říct proč, tzn. že se to klidně může opakovat. Já bych s ním nebyla, ale je to její věc. Nechápu ovšem, když to nechce řešit s tím dementem, co má doma, proč to řeší tady :-)

lebahu
16. října • 14:55

helza: Jak nepomohlo? Pokud máme takové problémy, že nám někdo vyhrožuje, nechci být neinformovaná "chráněná" manželka s tím, že je to "mužská záležitost" a nemám se starat.... a trnout hrůzou kdy a odkud něco přijde. Chci vědět co se děje. Kdyby už pro nic jinýho, tak až mi někdo rozbije hubu, abych aspoň věděla proč.

helza
16. října • 13:12

lebahu: No jo, jenomže v takovém případě by ti pátrání a vyzvídání nijak nepomohlo.

lebahu
15. října • 19:50

helza: To mě taky napadlo, ale o to bych byla nervóznější. To, že na mě nasadil detektiva protože žárlí sice naštve (nebo může být k smíchu), ale člověk ví na čem je. Představa že po mě "někdo může jít", já nevím kdo a proč a jestli vůbec... to není nic moc. Pokud chlap lítá v nějakým maléru (někde něco dluží, vyhrožují mu apod.) a je to natolik vážné, že mě to nějakým způsobem může ohrozit, ráda bych to věděla. Zvlášť pokud "detektiv", který mě měl hlídat byl neschopný trouba, v případě nějakého ohrožení to fakt člověka neuklidní.

helza
15. října • 18:58

lebahu: "Z mužova trochu zmateného vyprávění bylo patrné, že mě nepodezíral z nevěry, ale pro co jiného by mě nechal sledovat?" píše Karla. Já bych se dál nepídila, nejrůznějších důvodů může být totiž spousta. Může se dokonce i on do něčeho nepěkného zamotat, tím Karlu ohrozit a proto ji nechal hlídat.

lebahu
15. října • 18:22

Jako je to síla... ale mohli do něho hučet chlapi v hospodě, že děláte v práci sama s mužským, že to oni by manželce nedovolili (většinou tyhle řeči vedou největší podpantofláci), tak zpanikařil a najal detektiva. Teď se za to asi slušně stydí. Pokud to není nějaký chronický žárlivec a jinak se chová normálně, asi bych to hodila za hlavu jako ojedinělý úlet. Ale vytočená bych teda byla velmi, to zas jo.
Mně kdysi takhle chodil kontrolovat bývalý manžel do práce na noční (soukromí detektivové asi tenkrát ještě nefungovali). Toho zas zblbla tchýně, protože v seriálech vždycky na noční spí sestry s doktorama, tak dlouho do něho baba dula, až to párkrát nevydržel a "hlavně nenápadně" mě přišel do práce navštívit.... s nějakou naprosto směšnou záminkou, jako že nemůže doma něco najít (třeba cukr) apod.

zuzinet
15. října • 12:46

Myslím, že byste měla uvažovat o dalším soužití. Chápu, že je to těžké, ale pokud Vás manžel nechává sledovat, asi Vám nevěří. Ať už oprávněně nebo neoprávněně, základem dobrého soužití je důvěra. Jestli si nemůžete věřit, pak to dříve či později patrně ztroskotá. Budete pořád přemýšlet a rozhlížet se, jestli náhodou někde...
Možná bych dala manželovi nůž na krk. Buďto srozumitelně vysvětlí, co se stalo a budeme se dále nějak zkoušet bavit, nebo holt bude konec.
P.S. oceňuji redaktora, který si zjevně přečetl učebnici pro základní školy a zjistil, že existuje přivlastňovací tvar podstatných jmen. :o)))z

Elynor
15. října • 10:42

Mám ráda detektivky. Vopravdickej živej detektiv, to by byl důvod se s ním skamarádit. A kdyby to byl týpek jako Phil Marlowe - jéje! :-)) No, v tuzemsku asi to nebude tak žhavé, ale i tak, mohlo by to být zajímavé. V krajním případě by se dala objednat zakázka, ať pán pro změnu chvíli sleduje manžela. Nápadně nenápadně, aby si toho manžel taky všimnul :-) čistě jen tak, ze sportu. To by mě bavilo :-))

Doporučujeme

Články odjinud