Karlovy Lázně

Ani mne nenechala spát reklamní kampaň diskotéky Karlovy lázně a byl jsem proto zvědavý, co se za ní skrývá. Slyšel jsem od přátel na tento podnik spoustu chvály a kritiky, v tzv. kulturních časopisech, slibovaly jedinečný zážitek z hudby a tance.

Karlovy Lázně

Ani mne nenechala spát reklamní kampaň diskotéky Karlovy lázně a byl jsem proto zvědavý, co se za ní skrývá. Slyšel jsem od přátel na tento podnik spoustu chvály a kritiky, v tzv. kulturních časopisech, slibovaly jedinečný zážitek z hudby a tance.
Když jsem přicházel ke Karlovým lázním, uviděl jsem asi třiceti metrovou frontu, která ve mne zvědavost ještě více podnítila. Frontu jsem stál jen asi deset minut, podotýkám, že jsem přišel okolo čtvrt na jedenáct, na konci mě čekalo překvapení v podobě černě oděných mužů, kteří drželi v ruce detektory kovu. Otázka, "Máte u sebe nějakou zbraň, pistoli, nůž apod.", mne uvedla do rozpaků a napadlo mne, tak tady se tedy slézají mafióza ze širokého okolí?
Prošel jsem detekcí kovu ke dveřím, těmi jsem, jak už to bývá, prošel až k pokladně, kde jsem ze své peněženky vytáhl stokorunu, v této ceně je i šatna.
Tak, řekl jsem si, jsem tady. Vyrazil jsem na průzkum a nejdříve navštívil diskotéku s taneční hudbou. Interiér byl zajímavý, velká díra v zemi, původně, dle mého názoru, bazén, kolem dokola ochozy, působilo to na mne dojmem gladiátorské arény, kde se každý snaží urvat místo pro svůj soukromý boj. Co mne, však překvapilo, byla hudba, bohužel nemile, protože, z reproduktorů se nelinula, žádná správná "vypalovačka"(otázkou je co pro koho je vypalovačka). Pocit z lidí byl, že mi připomínali kohouty na hnoji, neboň každý chtěl být co nejvíce IN a všichni byly OUT. Věkový průměr, kolem 16 let.
Nic moc, řekl jsem si a přešel do jiného patra, kde se odehrávala CLASSIC DISCO, hity let osmdesátých, zde byl věkový průměr jen o málo let vyšší. DJ této scény byl známý Luděk Hrzal, který hudbu pěkně vrzal. Neustálé opakování hitů kapely BONNY M a DEPECHE MODE mne odradili natolik, že pro poslech hitů této sféry, bych zvolil raději Music Bar Lucerna.
House scénu, už raději nekomentuji, jelikož této hudbě nerozumím a nechám to těm, kteří se v této hudbě vyznají, byla mi, však jediná sympatická, protože byla plná lidí, kteří byly sami sebou, většinou(o LUNETICI nebyla nouze).
Karlovy lázně jsou tedy dobrým pokusem, jak vyhovět všem "náročným" tanečníkům a posluchačům "hudby", avšak pokud bych si já měl zvolit, šel bych raději jinam. Jestli se ale rozhodnete Karlovy lázně přeci jen vyzkoušet, běžte tam, třeba se budete bavit více než já. Jo a pivo 0,4 stojí dvacet korun.

Hodnocení: 4/10
Jakub Ludvík

Doporučujeme

Články odjinud