Karlu Gottovi učarovala železnice

Karlu Gottovi učarovala železnice

Mnohonásobný slavík Karel Gott, který oslavil šedesáté osmé narozeniny, se rozhodl, že bude napříště častěji jezdit vlakem. To ovšem neznamená, že by se chystal propustit svého osobního řidiče, nebo dokonce že by sám nechtěl sedat za volant.

"Přišel jsem ale na to, že nastala doba vrátit se zpět k vlakům. I když mám rychlý auťák, stejně se nedá nikde rozjet, protože dálnice jsou přecpané. Ve vlacích je tím pádem budoucnost," prohlásil.

Není proto divu, že se Karel Gott stal tváří supervlaku Českých drah Pendolino. A vypravil se s ním nedávno i do Vídně, kde měl koncert. Své rozhodnutí odůvodnil mimo jiné i tím, že už v dětství mu doslova učarovalo veškeré dění na železnici. "Miloval jsem vláčky, chtěl jsem být dokonce výpravčí, konstatoval zpěvák.

"I když to byly zcela jiné mašinky než jsou dnes, je stále v cestování vlakem kus romantiky. Můžete si prohlížet krajinu, dát si drink a navíc máte jistotu, že dojedete do cíle včas. Určitě teď chci vlakem jezdit častěji," konstatoval zpěvák. A doplnil, že už nedávno využil železničního spojení na trase z Kolína nad Rýnem na frankfurtské letiště a nemůže si ho vynachválit.

"Vlak vás doveze vlastně z nádraží Kolín až přímo k letadlu a cestou si můžete vychutnat krásnou scenérii řeky Rýn. Navíc vám hlásí, co vidíte napravo i nalevo, názvy všech hradů, jsou vidět kouzelné vinice a malebné vesničky, je to vskutku nádherné," pochvaloval si nestárnoucí zpěvák.

V Pendolinu si Karel Gott nenechal ujít ani pozvání do kabiny strojvůdců a obdivoval její vybavení. Po příjezdu do rakouské metropole ale ihned usedl za volant svého automobilu, který mu jeho řidič přivezl přímo před nádraží, aby si náležitě zrelaxovaný užil pravou víkendovou dopravní špičku v ucpaných vídeňských ulicích.

Doporučujeme

Články odjinud