Karolína (27): Kdy jde o vážný vztah? Evidentně to nejsem schopná poznat

4 komentáře

helza
19. října • 11:13

Možná by se slečna mohla hned na počátku vztahu svého mládence zeptat. Ujistit ho, že na nic nespěchá, nic neplánuje, ale co kdyby po čase - bude někdy i on chtít plánovat společnou budoucnost, nebo alespoň bydlení? Já bych to riskla a zeptala se, ušetřila bych se dalších zklamání. Věřím, že je dnes dost těch, kteří hodlají zůstat singl na vždy, tak proč si to skraje neujasnit. Vždyť i ten mládenec nakonec musel být zaskočen - i on má právo vědět, že Karolína touží po vážném vztahu.

monada
18. října • 17:23

U nás to vyšlo na první pokus , ale to bylo před 43 roky ha ha Chodili jsme spolu 1 1/2 roku svatba plánovaná 3/4 roku. Snad dožijeme spolu bok po boku .Samozřejmě jsem měla i lásky takové ty platonické a manžel taky nějakou tu slečnu měl . Nikde není záruka . Tak se to musí brát jak to je a vyjasnit si hned po nějaké době svoje priority nebo sny co bych chtěl (a). Ale během chození se vše mění . Záleží pouze na těch dvou jak jsou schopni spolu mluvit . Já mu chudákovi připravila horké chvilky asi na 3 schůzce jsme se ho zeptala jak to se mnou myslí jestli jen flirt tak s bohen jestli vážně tak ho beru. Chudák pomalu ani nadechnout se nemohl jen vykoktal no vážně . :-D

Elynor
18. října • 11:15

Slečna nepíše, jestli měla někdy i nějaké jiné vztahy, než ty dva popsané. Nějaké ty dětské či studentské lásky. Skoro to vypadá, že ne. Asi to ona opravdu bere moc vážně a jediným cílem je pro ni manželský přístav, a to pokud možno co nejdříve. Dneska to ale není nijak samozřejmé, je dost lidí, kteří na závazky pomyslí - pokud vůbec - o hodně později než ve 27 letech. Ve druhém popsaném případě šlo zřejmě o "kamaráda s benefity", nikoli o velikou lásku. Jak to má poznat, kdy jde o "vážný vztah" - no, právě takhle = začne mluvit o budoucnosti a když pán řekne, že nic takového neplánoval, je jasno. To se ani nedá tvrdit, že "měla smůlu" na chlapy, to se stává, že ne každý muž se hrne do manželství, a je to jejich právo, konec konců i žena má stejné právo říct, že nechce společné bydlení, a že to takhle vážně fakt nemyslela. Žádnou "záruku na vztah" jí nikdo nedá. Dneska to takhle nefunguje - vyspala jsem se s ním, tak si mě teď musí vzít. A hledání partnera na celý život, to málokdy vyjde hned na první pokus.

mambule
18. října • 7:53

Myslím, že podle společného snění o budoucnosti, resp. společného plánování budoucnosti.
Takže napřed plánujete společné bydlení, dohadujete se o tom kdy a kde. Pak plánujete třeba svatbu (kdy), počet dětí, kde budete bydlet po založení rodiny, kdo bude táhnout finance a kdo domácnost...
Samozřejmě jsou týpci, kteří se dovedou přetvařovat a naplánují romantickou svatbu, vilu u jezera, pět dětí, smečku ušlechtilých chrtů a stádo jezdeckých koní. Ale většina chlapů na to nemá nervy a přestane plánovat nejpozději ve fázi společného bydlení, pokud s dotyčnou nemíní strávit zbytek života.

Doporučujeme

Články odjinud