KAROLÍNA (58): Když jsem se vdávala poprvé, bylo mi 57 let

27 komentářů

Elynor
12. května • 20:31

Jinak teda žádat o ruku na vrcholu Sněžky? V tom davu turistů, co tam pořád choděj? No, proti gustu... ale že by to bylo romantické gesto... asi bych byla spíš v rozpacích, jestli to má být jako vtip, a koukala, jestli to někdo nenatáčí a nebudu pak na youtube. ]:-D

Elynor
12. května • 20:26

Mně sice přijde jako zbytečnost takováhle obří svatba, ale nevidím důvod, proč bych do toho měla mluvit druhým, ať si každej udělá svatbu dle svého přání a možností. Kde vzali 250 hostů, to fakt netuším, já bych nedala dohromady ani 20 příbuzných, natož desetinásobek. Ale na druhou stranu vím, že dneska mít na facebooku 4 tisíce přátel není nic zvláštního, a mnozí jich mají i daleko víc. Tak jestli pozvou všecky a dojede jich jen část, co by to nedalo 250 lidí. Zase je to jen jejich věc, já jim to platit nebudu. Upřímně řečeno, mě by ani nenapadlo se v tomhle věku vdávat, nějak mi nepřijde, že je to potřeba, ale opět - už jsem jednou vdaná byla, tak holt mi to nepřipadá, že by se to muselo opakovat, paní z článku vdaná ještě nikdy nebyla, nechť si to tedy užije. Budiž jim to přáno, hurá hurá, nazdar.

Anonymizovaný
9. května • 20:38

Ještě se mi líbí nadpis: Když jsem se vdávala POPRVÉ, bylo mi 57 let. To by člověk v příběhu i čekal informaci, kdy to bylo podruhé. :-D :-D :-D

Anonymizovaný
9. května • 18:37

Dámo zklidněte se a nikomu nepřikazujte co má dělat. Kkopíruji vám co jste napsala. Takže můj dotaz byl naprosto oprávněný.
----------------------------------- Ale dcera měla na svatbě svou a manželovu rodinu, sice jenom nejbližší (rodiče, prarodiče, sourozence a jejich děti), ale i tak nás bylo okolo 50
---------------------------------Nemusím to kopírovat celé, že. Nikoho nezesměšňuji, říkám svůj názor. Šedesátiletá ženská v bílém prostě působí trapně.

helza
10. května • 8:56

@Anonymizovaný: Ad "šedesátiletá ženská v bílém prostě působí trapně".Znovu jsem si pročetla i článek a musím se opakovat, ani v něm jsem nenašla nic, co by naznačovalo, že by se Karolína vdávala v bílém. Naopak, věta: "Zoufale jsem sháněla přesný odstín rtěnky, který by se mi hodil k šatům", bílou barvu jejich šatů popírá, k bílé se totiž hodí všechno. Vzhledem k věku, práci a postavení Karolíny je jisté, že je to žena, která má vkus a šarm a jistě si pořídila šaty, které jsou asi luxusní, ale vkusné. To doprovázející foto nevěsty v bílém tam přidává redakce a málokdy ilustruje realitu článku.

lebahu
10. května • 14:47

@helza: Nech Karla žít, má patrně nějaký mindráček co se dospělých žen týče (mluví takhle třebo o svojí mámě, že by měla sepisovat závěť? )
Jinak jsem teď byla na svatbě, kde bylo skoro 400 hostů a byl to solidní mazec. Ale zas kde jinde než na svatbách (a pohřbech) se sejde celá širší rodina?

helza
10. května • 15:23

@lebahu: No právě. My to tehdy měli napůl, v restauraci oběd pro nejbližší, poobědě v bývalém pionýráku pro všechny. V noci tam pak vlezl každej, kdo šel okolo a chtěl se bavit, to už se ani nedalo odhadnout, kolik lidí to bylo. Měli jsme nadělané chlebíčky a talíře se zeleninou ze zahrádek kamarádů a ráno jsme ještě hromadu vezli do azyláče. A bylo to moc fajn. Děcka si to užila a máš pravdu. Kde jinde se všichni takhle sejdou.Karla už nechám, dík.

helza
10. května • 7:26

@Anonymizovaný: Znovu jsem si svůj příspěvek přečetla a nenašla jsem v něm jedinou indicii, která by ukazovala na rok 1975. Stále nechápu.

Anonymizovaný
9. května • 13:40

A jak babce sluší bíle šatičky. Když svatbu, tak jedině s mladou šťavnatou holčinou. Tahle vyklepaná sasanka by spíš měla psát závěť.

Anonymizovaný
9. května • 13:20

Pokud svadba jim prinese tu povestnou tresnicku na dortu ,tak proc ne?A ze meli na svadbe hodne lidi?Tak proc ne ,hlavne kdyz budou stastny ne? :-D

Rambíša
9. května • 13:09

Směju se tomu klišé se šampaňským a prstenem na Sněžce....Tyhle americké výmysly jsou fakt k smíchu! Mě se rozhodně budoucí manžel neptal,ani já jeho.Vyplynulo to z našeho soužití a okolností,že bylo dobré se vzít. Taky nechápu,že někdo vyhodí spoustu peněz za velkosvatbu,nechá se vyžírat spoustou cizích lidí,a většinou tyhle óbr hlučné svatby,kde se málokdo s málokým zná a ani nemá šanci se nějak víc poznat,končí (tichým) skoro nenápadným rozvodem,o němž se většina z těch 250 hostů ani nedozví.

Anonymizovaný
9. května • 11:04

o to těžší bylo naučit se být manželkou. Dříve jsem byla jen „já“, a teď si najednou musím zvyknout, že jsme „my“. Konec citace. Po deseti letech společného bydlení???

Anonymizovaný
9. května • 10:57

Po deseti letech soužití bylo těžké, že už není jen "já", ale "my"? :-D Dobře no.
Ale ještě víc mě zaráží těch 250 hostů na svatbě. Kde to schrastila? :sok:

j66
9. května • 11:47

@Anonymizovaný: Vzhledem k tomu, že se jedná o producentku v rádiu, budou hosté spíše kolegové a známí. A navíc v 58 letech, bude mít i dost široké příbuzenstvo. To už jsou neteře a synovci s dospělými dětmi, ti mají už určitě partnera a asi i děti. Tak to 100 hostů bude jen z rodiny a zbytek kolegové a známí z práce. Nakonec je to zážitek, tak proč si neudělat radost když na to má a o takovou svatbu stojí.

Anonymizovaný
9. května • 20:33

@j66: Ale tak vo to žádná, fajn že si to užila. Já jen že my měli asi 80 hostů a už mi přišlo, co je to za hafo. :D

Anonymizovaný
9. května • 11:11

@Anonymizovaný: Předběhla jste mě :-)
Ohledně 250 hostů by mě spíš zajímalo, kde na to schrastila :-):-)
Když už jsem nakousla tu svatbu, o které jsem nechtěla původně psát, protože je to každého věc - ale za mě bohapustá formalita v tomto věku, kdy je jasné, že manželství zůstane bezdětné - ledaže by hrozilo, že se na dědictví po jednom z nich začnou sápat lační příbuzní. Plus teda vyhozené prachy za takový formát svatby. Ale když jim to udělalo radost, proč ne. Mi to přijde hodně dětinské :-)

helza
9. května • 14:30

@Anonymizovaný: Myslím si, že při svém postavení těch 250 hostů nebylo moc.
Já jsem měla s mužem sice jenom dva svědky, manželovu maminku a tři "družičkata" - mé dva syny a manželovu neteř. Ale dcera měla na svatbě svou a manželovu rodinu, sice jenom nejbližší (rodiče, prarodiče, sourozence a jejich děti), ale i tak nás bylo okolo 50. Po obědě jsme pak ale měli pronajatý sál, pohoštění a pozvané jejich kamarády. A to bylo možná i více, než těch 250 lidí. Ale chlebíčky, jiné pohoštění, hudbu, zábavu atd. jsme si dělali s pomocí těch kamarádů sami. A nakonec nás ta svatba se vším všudy, s pronájmem sálu (v domě dětí), cukrovím, koláčky (obojí jsme nechali péct a koláčků bylo dost - rozdávaly se před kostelem) i s výslužkami obědem a pohoštěním, stála necelých 10 tisíc. Pití platili rodiče ženicha. Syn měl svatbu pouze s nejbližší rodinou, cukroví jsem mu pekla a nakonec byla o dost dražší. Takže podle počtu hostů se to spočítat tak úplně nedá.

Anonymizovaný
9. května • 15:38

@helza: V roce 1975?

helza
9. května • 17:50

@Anonymizovaný: Máš-li na mysli svatbu mé dcery, pak těžko, dcera se narodila v roce 1983 a vdávala se v roce 2005. Bavíš se tím, jak v klubu zralých žen (mnohých po šedesátce) zesměšňuješ a urážíš nejenom tento věk, ale i všechny ženy a připadáš si vtipný? Nebylo by důstojnější brousit si meč mezi vrstevníky svého pohlaví? Tady podle mne působíš trapně.

Karel2529
9. května • 10:55

Zdravím. Dovolím si malou odbočku od tématu. Registroval jsem se, protože mi nebylo milé, že tu je jiný Karel, který má dosti odlišné názory. Mně zrovna tento příběh přijde hezký. Přejme paní i jejímu muži štěstí, že se našli a milují se.

helza
9. května • 14:07

@Karel2529: Hned jsem věděla, že to nejste vy. A máte pravdu, příběh je vlastně moc pěkný. Možná se Karolína, jak jsem psala níže, svého snoubence neptala, jakou svatbu si představuje, možná, že on si přál maličkou a komorní, ale nejspíš z lásky ji dopřál tu její, pohádkovou a z její radosti se těšil i on. A tak to má být.

Anonymizovaný
9. května • 13:36

@Karel2529: Si myslíš, že jsi jedíný Kadlík na světě? Sousedky pudl se tak taky jmenuje.

helza
9. května • 10:26

Kdy se člověk zamiluje a kdy vstupuje do manželství, je jeho věc a každý to vidí jinak. Pro mne je takové množství hostů šílenost, pro jiného možná málo. Dá se spekulovat o více aspektech tohoto sňatku, nicméně asi pouze spekulovat. Přesto mě zarazila jedna věc. Karolína píše, jak se nadchla do velké svatby, jak ji přes rady přátel připravila, ale nezmiňuje se nikde, zda si takovou velkou svatbu představoval i její nastávající. Zda i on po takové toužil. Nikde nepíše, zda se ho na to vůbec zeptala.

Anonymizovaný
9. května • 9:51

Taky si ten blbec nemusel brát stařenu. A co děti? Co se ptám, na ty je ještě čas, vždyť nevěsta je tak mladinká.

Anonymizovaný
9. května • 13:18

@Anonymizovaný: ano nevesta je tak mladinka hihihihihi :-D

Anonymizovaný
9. května • 13:42

@Anonymizovaný: Tak se třeba nechala zrestaurovat. To teď staré škatule dělají.

Anonymizovaný
9. května • 9:04

Já, ač zapřisáhlý odpůrce vdávání, musím přiznat, že na společném rozhodnutí být spolu a mít krásnou svatbu je něco kouzelného. Jsou to vzpomínky na celý život.Já jsem kdysi před fůrou let měla malou a chudou študentskou svatbu a cítila jsem se ožizená, něco tomu prostě chybělo.

Doporučujeme

Články odjinud