Karolina Kurková: Velký návrat topmodelky

Karolina Kurková: Velký návrat topmodelky

Karolina Kurková (26) se téměř přesně do roka a do dne od porodu syna Tobina Jacka vrátila na přehlídkové molo. Jako tvář aktuální módní kolekce Elieho Saaba, libanonského návrháře žijícího a tvořícího v Paříži.

Modely Elieho Saaba vycházejí z orientální tradice. Bývají zdobené záplavou ručně našívaných korálků či flitrů, typické jsou také rafinované výšivky a průsvitné nabírané materiály evokující atmosféru Pohádky tisíce a jedné noci.

Rodák z Bejrútu začínal v osmnácti letech jako krejčí v salónu, který sám založil, a který zpracovával zakázky pro arabské princezny. Bod zlomu v kariéře Elieho Saaba nastal v roce 2002, když americká herečka Halle Berry přebrala Oskara za svůj výkon ve filmu Ples příšer právě v nezapomenutelném modelu od Elieho Saaba. Svou volbou – poloprůsvitnými šaty s bohatě nabíranou saténovou sukní v temně fialové barvě –navždy zapsala jméno „Elie Saab“ do módních memoárů.

V následujících letech se Elie Saab probojoval mezi elitní módní návrháře a dvakrát do roka prezentuje své kolekce náročnému pařížskému publiku.

Blonďatý anděl zpět na vrcholu

Jako hlavní hvězdu své zatím poslední módní show, která se odehrála začátkem října v pařížských Tuilerijských zahradách, představil Elie Saab českou modelku Karolinu Kurkovou.

Karolina se na pódiu objevila ve skvělé formě a nebyla to zdaleka jediná příležitost, která potvrdila její návrat do společenského centra dění. Karolina nedávno hostovala v oblíbené americké reality show America´s Next Top Model, v níž začínajícím modelkám vysvětlovala zásady zdravé výživy a odhalila jim něco málo z tajemství své krásy: „Mnoho dívek přichází do modelingové branže s mylnými představami o zdravé výživě. Snažím se vyvrátit jejich přesvědčení, že k tomu aby byly štíhlé a zdravé, stačí jíst listový salát a pít litry vody. Já osobně důvěřuji biopotravinám a pravidelnému a poctivému tréninku. Když se cítím dobře, také dobře vypadám.“


ČTĚTE TAKÉ:
Móda do práce!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud