Kartářka Dagmar Kludská: Co nás čeká a kterým celebritám vykládala karty?

Kartářka Dagmar Kludská: Co nás čeká a kterým celebritám vykládala karty?

Dokáže s neobyčejnou přesností nastínit, kudy a jak se budou příští cesty odvíjet. Dagmar Kludská je známa nejen jako kartářka, ale také jako spisovatelka. Dnes a denně se stává svědkem příběhů, které napsal sám život.

Využívají lidé naplno své intuice?

Každý člověk je jiný, někdo ji dokáže využít, jiný ne. Jako Panna mám sice logické myšlení, ale z druhé strany tam mám ascendent Štíra, takže jsem logická, ale zároveň tajemná.

Víte, to jsou také léta zkušeností, a to jak těch vlastních, tak nabytých díky neustálému jednání s lidmi. Sledovat , jak se kdo chová, jak mluví, je pro tuto práci nesmírně důležité.

Všechno je potřeba vnímat jako celek a umět vše vzájemně propojit. Pak jsou ale lidi, kteří jsou tzv. neproniknutelní. Taky se mi stane, že se do nich nemůžu vůbec dostat. To jsou v podstatě ti, co sami výkladu moc nevěří, přišli jen tak z hecu, ze zvědavosti. Ani vlastně nemají žádný vážný problém. Přijdou s výrazem - tak si povídej - a já najednou cítím bariéru, která mi nedovolí proniknout do nich dál, hlouběji.

Myslíte si, že výklad funguje na sto procent?

Ve svých výkladech mám 80% přesnost, ale nikdy nemůžu říct nic na 100 %. Lidi to sice ode mne vyžadují, očekávají, že se dozví úplně všechno, ale to nejde.

Jaké společenské vrstvy k vám chodí?

Všechny. Právníci, psychologové, redaktorky. Dokonce i některé manželky mužů z vlády... Byla tady například operní pěvkyně Eva Urbanová, Bára Basiková, Dáša Veškrnová-Havlová. Pamatuju si, že zrovna jí jediné jsem řekla, že se jednou stane manželkou Václava Havla. Ten byl tehdy ještě ženatý s Olgou. Dáša tuto informaci považovala za nesmyslnou. Já jsem jí říkala, že to ten osud zařídí - a zařídil... Taky mě navštívili například Hana Zagorová, Štefan Margita, Magda Malá, Vendula Svobodová

Věříte v osud?

Ano, věřím.

Řeší u vás lidi také své finanční problémy?

Ano. Převážně muži. Dnes se nejvíce otázek týká peněz, podnikání, byznysu. Myslí si, že když mi problém popíšou, svěří se, že jim pomůžu tento problém vyřešit. Někdy je velmi složité klientovi vysvětlit, že nejde udělat čáry-máry-fuk. Snažím se s nimi hledat cesty, ale zachraňovat nikoho nemůžu.

Nevěry jsou tady jako na běžícím pásu. Sama jsem si to prožila, tak vím, jak dramatický průběh a dopad může zahýbání mít. Je fakt, že se snažím pomoci lidem a najít s nimi tu jejich správnou cestu. V každém výkladu existuje světlo, ale i tma, či stín. Já hledám to světlo.

Ono všechno v těch kartách napsáno není, je potřeba zapojit fantazii, umět vnímat, cítit toho člověka, zapojit rozum, vycházet ze zkušeností... Někteří umělci často přesně neví, jak a kde čerpat pozitivní energii...

To je pravda, ale například Karel Gott je v tomto směru naprosto úžasný. Četla jsem pár článků, rozhovorů, které na toto téma s ním vyšly, a byla jsem mile překvapena, jak zajímavé myšlení Gott má. Říká se, že jeho názory jsou dost specifické. Já jsem se nad tím zamýšlela a myslím si, že jeho myšlení je zajímavé a hluboké.

Nedávno jsem s ním a pár lidmi někde seděla a někdo z nich nadhodil, že by ke mně také mohl zajít. On ale řekl, že nechce. Nechtěl vědět, co ho čeká, nechtěl znát svůj další osud. To samé mi řekl kdysi Karel Svoboda. Úplně se otřásl, řekl jasně, že to nechce. Ne kvůli mně, ale z podstaty věci. Bylo to krátce před jeho smrtí, a tehdy jsem měla takový zvláštní, těžko popsatelný pocit...

Mohou si lidé vyložit karty sami?

Mariášové karty 4 barev. Kulová znamená energii, sílu, zelená, to je příroda, je lépe nechat věci běžet, mít trpělivost, červená je srdce, citlivost, láska, žalud je negativní. Tedy vše si řádně promyslet, nechat zatím věci běžet…

Hodně se mluví o magickém datu 21.12.2012 jako o konci světa. Vidíte ho také?

Ne, nevidím. Naopak si myslím, že se dostaneme do doby větší citlivosti, zklidnění. Teď se odehrává okolo nás vše moc rychle, hekticky. Mnoho lidí si začíná uvědomovat i duchovní stránku života. Zdá se, že tento proces v poslední době nabírá na síle. Lidé jako by se snažili ve svém nitru vyvážit přemíru materialismu a komerce ve svém okolí.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud