Katčiny svatební šaty

Katčiny svatební šaty

O budoucí manželce prince Williama nedávno prohlásila slavná britská návrhářka Vivienne Westwood, že nemá vůbec vkus. Kate Middleton vyrazila do protiútoku a rozhodla se takové nařčení vyvrátit.

A sice tím, že se bude přímo podílet na tvorbě svých svatebních šatů. Pro spolupráci si prý vybrala ženu, která převzala vedení značky Alexander McQueen po tragické smrti jejího zakladatele.

Přestože se nedávno vyrojily spekulace, že svatební šaty Kate Middleton bude mít na svědomí módní salón Bruce Oldfield, nyní módní tamtamy rozhlašují jinou novinku: nevěstu má podle informací britských módních časopisů Elle a Harper´s Bazaar obléknout šestatřicetiletá Sarah Burton, kreativní ředitelka značky Alexander McQueen.

Dlouholetá spolupracovnice nedávno zesnulého Alexandra McQueena, která prý už za jeho života velmi významným způsobem ovlivňovala vzhled jeho kolekcí. Kate Middleton se údajně v září 2005 na svatbě kamarádky Sary Buys naprosto zamilovala do klasických bílých hedvábných šatů s nařasenou spodničkou, jejichž autorkou byla právě talentovaná Sarah Burton.

Úspěch v Paříži Sarah Burton má za sebou svůj první velký profesní úspěch. Na nedávném pařížském týdnu módy předvedla kolekci šatů pojmenovanou „Ledová královna“ a od přihlížejících módních expertů za ni sklidila doslova ovace. Jasně tak naznačila, že bude pokračovat v tradici svého velkého učitele.

Modelky oblékly bohatě zdobené šaty se záplavou peří a řasení, na předváděných romantických modelech se objevily kontrastní gotické prvky a o platformy nebyla také nouze.

Kolekci tvořilo jen 35 modelů, protože její autorka Sarah Burton se chtěla soustředit na ruční zpracování každého detailu. Jaké šaty, si nakonec nevěsta Kate Middleton ve svůj velký den oblékne, zatím není oficiálně potvrzeno. Záhada svatebních šatů bude definitivně vyřešena až 29. dubna.

Foto: PRphotos, repro: www.dailymail.co.uk

ČTĚTE TAKÉ:
Případ divných prsou!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud