Kate se chystá spát na ulici jako její manžel William

Kate se chystá spát na ulici jako její manžel William

Catherine (30), manželka britského prince Williama (29), se chystá strávit noc na londýnské ulici, aby připomněla veřejnosti problém bezdomovectví.

Přidá se k ní televizní moderátorka Lisa Maxwellová, která je ambasadorkou dobročinné organizace Centrepoint.

Tato charita je s královskou rodinou spojena již dlouho: jejím současným patronem je princ William, který v tomto ohledu kráčí ve šlépějích své matky, princezny Diany.

Jak Lisa potvrdila, vévodkyně z Cambridge jí už slíbila, že až se příště bude účastnit kampaně Sleep Out, přidá se k ní.

Reportérům listu Daily Mirror řekla: "Spolupracuji s organizací Centrepoint a William je naším patronem. Nedávno jsme pořádali malé setkání a oba přišli. Catherine se mne zeptala na spaní na ulici, tak jsem jí řekla: ´Až příště půjdu, půjdete se mnou. Žádné výmluvy, váš manžel to už podnikl.´ A ona mi slíbila, že se zúčastní."

Následník trůnu přespal na ulici v roce 2009, jen pár dní před Vánoci. Uložil se vedle popelnic nedaleko londýnského Blackfriars Bridge. A nejenže tehdy byla venku pořádná zima, ale div ho nesmetl vůz čistící ulice.

Mluvčí paláce sv. Jakuba k tomu řekl: "Princ William si díky této zkušenosti uvědomil, že je zapotřebí věnovat se všem důvodům, které lidi vedou k bezdomovectví. Od psychických problémů až po závislost na drogách."

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud