KATEŘINA (49): Manželova nejlepší kamarádka je žena, bojím se, že nám zničí vztah

14 komentářů

Ivetka
8. května • 14:06

Normalni stihacka co nema nic juneho na praci. At si najde nejake hobby a zabavi se.
Muj muz ma take dobrou kamaradku z detstvi, ja zase kamarada. A co. My to neresime a jeste lezt tomu druhemu do mobilu? K smichu co jsou schopni nekteri lidi vymyslet :D

jana
7. května • 12:38

Realista nebo zoufalec?

Realista
16. května • 21:48

@jana: Realista,několik takových přátelství ze svého okolí znám a vždy z toho bylo miminko. Nějak se nám tu množí neposkvrněná početí. A na naivitu už nemám věk . Zoufalec vypadá jinak.

Elynor
7. května • 6:52

Tak hlavně věci obvykle nejsou tak černobílé, a dotyčná paní pečující o nemocného manžela s ním mohla mít dohodu, že sex si nalezne jinde. Protože sice stále manžela milovala a starala se o něj, ale její fyzické potřeby on naplnit nemohl. Tak na to měla kamaráda. A ve vztahu s novým partnerem mohla být věrná, je to jen její slovo proti slovu její sestry (která jí mohla závidět a chtít získat pána pro sebe, nic nového pod sluncem, takové věci se dějí běžně). Ohledně šmírování v mobilu i jinak - ono to pramení z podivného přesvědčení některých lidí, že jim partner/ka patří. Že oni mají právo vědět o každém hnutí jak fyzickém, tak hnutí mysli dotyčného. Ale tohle nefungovalo nikdy, dokonce ani v otroctví ne, i tam si otroci našli možnost domluvit si vzpouru, viz Spartakovo povstání. ]:-D Akce vyvolává reakci, čím víc budu žádat, aby mi někdo hlásil každý svůj pohyb a každou myšlenku, tím víc mi ten člověk bude skrývat. Nehledě k tomu, že to svědčí o nízkém sebevědomí toho "hlídače" a jeho nejistotě, je to jeho "vizitka", ne toho hlídaného.

jana
6. května • 7:54

Fascinuje mě ta anketa.Jak jako zakázala? Ono se dá dospělému člověku něco zakázat? Stejně jako ve třetí třídě někomu maminka zakázala nevhodné kamarády? (Ani tam to většinou nefungovalo.). A ještě víc mě děsí nejčastější odpověď. Opravdu na partnera nahlíží většina žen jako na haranta, kterému může něco zakazovat?

Martin Klos
6. května • 9:08

@jana: Měl jsem to obráceně. Když jsem po svém rozvodu poznal ženu, vdovu, měla kamaráda o kterém říkala že jí pomáhal po smrti manžela se kterým byly kamarádi. A když jsem se seznámil s ní já, tak údajné přátelství udržovali i nadále. Nikdy ser mi to moc nezdálo, a tak jsem dával pozor na to co se mezi nimi děje. Jenže žena na to nějak přišla a začala mi říkat že jsem špion, a neví proč ji nevěřím. Nevěřil jsem ani později. Závěr, je ten že už spolu po 8 letech nejsme, protože na oslavě narozenin mi její sestra prozradila že spolu spí už od doby co její manžel onemocněl, a pokračovalo to i když už byla vdova. Proč se nedali dohromady spolu? Nedali, jelikož byl a je stále ženatý. A já jsem teď už 3 roky s její sestrou, a je nám fajn, i když se s její sestrou nestykáme.

Fate
6. května • 9:59

@Martin Klos: Ty jo, sestřička bonzačka. Paráda. Zajímalo by mě, když píšete, že jste dával pozor, co se mezi nimi děje a vaše paní na to nějak přišla, co přesně si pod tím představit? Protože to zní jako prohledávání telefonu a sledování kam jde

Realista
6. května • 20:05

@Fate: Hrůza,že? Taková noblesní a morální dáma,která se tahá za zády nemocného manžela s ženatým milencem a když manžel umře,najde si jiného a hned mu nasadí parohy, samozřejmě s ženatým,ale hanba- on je nový partner nejen špion, který jí nedůvěřuje,ale navíc její vlastní sestra je práskačka a všechno se to provalí. A tihle dva se nakonec ještě dají dohromady,no fuj,práskačka a špion. Pán měl přece nosit parohy,nešpionovat a důvěřovat a sestra mlčet, protože "lézt do mobilu"je nemorální. Trochu to připomíná naše soudnictví-kdyz na vás útočí opilý a zfetovaný agresor nožem, musíme ho slušným způsobem zadržet,jinak riskujeme kriminál za nepřiměřenou obranu. A k článku. Padesátka není žádný věk,děti jsou velké, paní si musí najít své přátele a koníčky a žít si svým životem. Musí počítat s tím, že třeba zůstane sama a proto se musí snažit o důstojný důchod a možná i bydlení. Taková je doba.A soustředit se na sebe a vykašlat se na myšlenky o kamarádce a manželovi. Stejně nic nevyřeší, jen se bude trápit. Takže-šup do poradny,ať to vyřeší s odborníkem a začne žít. Život máme jen jeden, není druhá šance.inak může taky

Fate
6. května • 23:39

@Realista: ano, lézt do mobilu je nemorální

Sandra
5. května • 20:10

Kateřino, v tomhle věku snad máte nějaký nadhled. Nestarejte se o věci, které jsou z vaší strany neovlivnitelné. Co ale je plně ve vaší kompetenci, aby váš muž měl doma pohlédnou dobře naladěnou manželku, která o sebe dbá, které to sluší a která má taky aspoň jeden koníček, čím se zabaví. Přemýšlet nad tím, zda jsou ti dva jen kamarádi, to vás přece nemůže dlouho bavit.

Sandra
5. května • 20:10

Kateřino, v tomhle věku snad máte nějaký nadhled. Nestarejte se o věci, které jsou z vaší strany neovlivnitelné. Co ale je plně ve vaší kompetenci, aby váš muž měl doma pohlédnou dobře naladěnou manželku, která o sebe dbá, které to sluší a která má taky aspoň jeden koníček, čím se zabaví. Přemýšlet nad tím, zda jsou ti dva jen kamarádi, to vás přece nemůže dlouho bavit.

Ina
5. května • 18:47

Nevim,jak by bylo mozno komukoliv zakazat kamaradit se s nekym. Takze berte,neberte,resp. hodte to za kebuli,najdete si kvalitniho konicka,vyhledavejte společnost lidi,kteří jsou Vam blizci... nebo pruďte, žarlete,delejte sceny, a pak se ale nedivte,ze Vas pusti k vode. Kdyz uz to ma poslouchat,tak proc to vlastne nezkusit s jinou,chapavou a hlavne obdivujici ženskou.

salome
5. května • 8:42

Souhlasím úplně s Elynor, ostatně její vyjádření vyhledávám jako první v každé diskusi.
Chtěla bych E. napsat, o něco ji soukromě poprosit. Je možné tady uvést můj email, nebo je to zakázané, prosím, poradíte mi někdo ?

Elynor
5. května • 7:43

Najít si taky nějakou zábavu, případně kamaráda. ]:-D Já teda nevím, ale když už to vydrželo tolik let, tak bych neřešila. Za tu dobu bylo mraky příležitostí, které zjevně zůstaly nevyužity. Dobře, jednou se s ní vyspal, bylo to dávno, zřejmě dávno před manželstvím, patrně se při té příležitosti zjistilo, že to není to ono, takže to odpískali a vrátili se k přátelství. To se stává. A Kateřina má určitě doma křišťálovou kouli, ve které přesně vidí, co si kdo druhý myslí, proč mu nevycházejí vztahy, co v budoucnu dotyčný zamýšlí atd. Kateřina ví lépe než Aneta, co Aneta vlastně chce, a taky ví líp než manžel, co manžel chce. To jsou takové jasnovidky, někdy. Trápí se zcela zbytečně něčím, o čem ti dva nejspíš netuší, že by ji to vůbec mohlo napadnout.

Doporučujeme

Články odjinud