Kathy Reichs je v Praze

Kathy Reichs je v Praze

Kathy Reichs – autorka románů se soudní antropoložkou Temperance Brennanovou v hlavní roli a producentka seriálu SBĚRATELÉ KOSTÍ je v Praze!

Mladá fronta k tété příležitosti uvádí na trh detektivní knihu s názvem Mrtví neznají klid, kterou napsalo 26 předních světových autorů dohromady, jedním z nich je Kathy Reichs.

Mezi hlavní body návštěvy spisovatelky patří: 22.10. od 17 hodin – setkání a diskuse s autorkou v Americkém kulturním centru (Tržiště 14, Praha 1) 23.10. od 12:30 – živé vysílání v pořadu Sama doma – ČT1 24.10. od 17 hodin – autogramiáda v Paláci knih Luxor (Václavské nám. 41, Praha 1), kde autorka představí také detektivní knihu s názvem Mrtví neznají klid, kterou napsalo 26 předních světových autoru dohromady a vydala ji Mladá fronta. + natáčení reportáže z návštěvy pro VIP zprávy FTV PRIMA, která uvádí seriál Sběratelé kostí

-------------

Co odlišuje průměrnou detektivku od výjimečné? Míra napětí? Počet mrtvol? Postava detektiva? Když neodhalíte vraha dřív než detektiv? Spisovatelé si se svými čtenáři pohrávají podle vlastní chuti, připravují jim různá překvapení, a nakonec, když už jásáte, že jste nad autorem vyhráli, jedinou větou vás autor vyvede z omylu. Přitom na tuto hru ochotně stále ochotně přistupujeme…

Když dva dělají totéž, není to totéž. To platí i u autorů detektivek, thrillerů, krimi a všech další žánrů, které přitahují zástupy čtenářů už řadu let. Každý spisovatel má vlastní styl, vlastní postavy a způsoby, jak čtenáři zamotat hlavu. Nechce se ani věřit, že by se něco podobného povedlo i v případě, kdy jeden příběh píše šestadvacet lidí. Každý jednu dvě kapitoly navazující na sebe tak, že se postavy nechovají nelogicky a příběh drží stále stejnou dějovou linku, byť s různými drobnými odbočkami a zákrutami. Říkáte si, že to není možné?

Přečtěte si Mrtví neznají klid a posuďte sami. Šestadvacet v současnosti nejpopulárnějších spisovatelů detektivek a thrillerů dalo dohromady svůj talent a výsledkem je kniha Mrtví neznají klid. Kathy Reichsová, Jeffery Deaver, Raymond Khoury, Sandra Brownová nebo Diana Gabaldonová jsou mezi (českými) čtenáři známá jména, ale ani ostatní nejsou no-name autoři. Máte hodně rádi detektivky? Pak tuhle knihu nesmíte minout!

Celý příběh začíná tam, kde detektivky končívají – v soudní síni a posléze na popravišti. Fakta jsou na první pohled jasná – mrtvý muž svou ženu celá léta podváděl. Jednoho dne této ženě, Rosemary, trpělivost došla a manžela v návalu zuřivosti zabila. Jeho tělo rafinovaně zabalila do muzejního exponátu mířícího do Německa a předpokládala, že až tělo někdo objeví, bude v takovém stavu, že identifikace bude nemožná. Za obzvlášť brutální způsob vraždy si zaslouží trest smrti. Jediný, kdo má pochybnosti, že smrtící injekci dostala nevinná žena, je zkrachovalý detektiv, kterému vyšetřování případu zničilo kariéru i manželství. A ten stále nemá klid… A nebudete ho mít ani vy, dokud knihu nedočtete až do poslední strany.

Mrtví neznají klid. editoři Andrew F. Gulli a. Lamia J. Gulli. Přeložil Jiří Balek. Praha: Mladá fronta, 2012. 304 s.



Tuto knihu, společně s dalšími tituly naleznete na

Doporučujeme

Články odjinud