Katie Holmes jako Jackie Kennedyová

Katie Holmes jako Jackie Kennedyová

Kennedyové patří k nejznámějším rodinným dynastiím v historii USA. Získali si jméno ve společnosti i v politice, ale za svůj úspěch museli zaplatit vysokou cenu. Jejich osudy zachycuje osmidílný americko-kanadský seriál z roku 2011. Úvodní část můžete sledovat dnes večer od 21:45 na prvním programu České televize.

Zákulisí politické scény, složité rodinné vztahy Kennedyových nebo jejich chování ve vypjatých historických událostech, kdy až příliš zapomínali na svoje vlastní životy. I o tom vypráví seriál Kennedyovi, který zaujme především skvělou výpravou a hereckým obsazením – v roli Johna F. Kennedyho se představí Greg Kinnear, jeho manželku Jackie Kennedyovou si pak zahrála Katie Holmesová.

V prvním díle se přeneseme do doby krátce před závěrečnými prezidentskými volbami v USA, kdy John Fitzgerald Kennedy vzpomíná, jak vlastně politická dráha Kennedyových začala – jeho otec, ambiciózní Joseph Patrick Kennedy, se ještě za vlády prezidenta Franklina D. Roosevelta stal velvyslancem USA. Svou politickou kariéru ale nečekaně pohřbil „soucitným“ projevem k mocenským plánům Adolfa Hitlera. Proto svou velkou ctižádost nakonec přenesl na svoje syny…

Ukázka ze seriálu Kennedyové:

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud