Katie Holmesová podala žádost o dočasné opatrovnictví dcery

Katie Holmesová podala žádost o dočasné opatrovnictví dcery

Americká herečka Katie Holmesová (33), která minulý týden zažádala o rozvod s Tomem Cruisem (50), u newyorského soudu podala žádost o dočasné opatrovnictví a příspěvek na šestiletou dceru Suri.

V důsledku to znamená, že Tom, jehož zastupuje jeden z nejlepších rozvodových právníků v Los Angeles Dennis Wasser, bude muset najmout i právního zástupce z New Yorku.

Oba se pak mají dostavit k soudci Matthewovi Cooperovi na veřejné slyšení 17. července.

"Katie podala 3. července v New York City ´naléhavou žádost´. Snaží se tak o dočasné řešení situace, které by mělo zahrnovat i podporu na dítě a opatrovnictví. Také to znamená, že si bude muset najmout newyorského právníka, protože tady svého kalifornského prostě využít nesmí. A k soudu 17. července se bude muset dostavit jak Tom, tak Katie. Případu byl přidělen soudce, takže mimosoudní dohoda je už mimo hru," říká soudce Cooper.

Přátelé Holmesové se domnívají, že Katie žádost podala, neboť má pocit, že Tom nebude spolupracovat. Podle serveru FemaleFirst možná ale jistou roli hraje i její obava, aby Suri nebyla vystavena vlivu scientologie.

V rozpadu vztahu Toma a Katie hrál prý velkou roli i Cruiseův vztah s hlavou scientologického kultu Davidem Miscavigem. Jeden z jeho známých tvrdí:

"Miscavige a Tom jsou jako siamská dvojčata. Tom se s ním radí o každém důležitém rozhodnutí. Ohromně si váží jeho názorů a Katie si často připadala, jako by byla až na druhém místě. Když se ukázalo, jak ohromný vliv Miscavige na jejího muže má, bylo jí jasné, že musí odejít."

ČTĚTE TAKÉ:
Holmesová se odstěhovala od Cruise poté, co požádala o rozvod

ČTĚTE TAKÉ:
Tom Cruise oslaví 50 let! Podívejte na počátky kariéry a všechny jeho ženy

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na červenec

Doporučujeme

Články odjinud