A co takhle káva se sýrem? :D https://www.lazenskakava.cz/proc-a-jak-si-ji-pripravi... ... No nevím no :D
Marushkaaa: já tedy ty chemické driáky nepoužívám...jo, reklama je mocná čarodějka - potřebujeme umělé vitamíny, léky na hlavu, na záda, na nadýmání, na klouby, na potenci...jak ti naši předci mohli existovat bez toho všeho
Mletá káva Filicorihttp://www.jura-shop.cz/filicori-2/
Kafe s máslem? wtf?! já jsem si koupila na srdce Coenzym extra! díky kterého kromě toho, že se mi snížil cholesterol, mám i víc energie a za den bych řekla, že toho víc zvládám!
helza: já tě trochu opravím - při stloukání másla nevzniká syrovátka, ale podmáslí. A máslo a šlehačka přeci není totéž. Ano, máslo je produkt ze smetany, ale vznikne stlučením másla a oddělí se právě to podmáslí. Máslo je už prostě jen mléčný tuk.
helza: ne, není to chuťově totéž.
jennifer.aniston: přeci když nemáš doma šlehajdu a potřebuješ ji, tak můžeš taky místo ní použít mléko s máslem. Takže to máš opravdu jako kafe se šlehačkou. A to je přeci běžná mňamka.
Uursik: máslo se přeci dělá tak, že stlučeš šlehačku. Já kdysi prostě hodila šlehačku do šlehače, přešlehala, vyžmýkala z toho syrovátku a měla jsem máslo. Podle mne je fuk, hodíš-li do kafe kousek másla, nebo tam dáš šlehačku. Nebo si dáš ušlehanou šlehačku, protože ta se ti stejně rozpustí.
Uursik: normálně jsem tam hodila kousek másla, zamíchala, mlaskačka!
jennifer.aniston: to jako fakt obyčejné máslo? tu kvalitní šlehačku - tu bych chápala, stejně se to pak rozpustí a zůstane na povrchu mastný povlak. ale máslo do kafe - to je divné :) i když do medvědího mléka si ho taky dávám :)
Zase kecy,kafe mám být obyčejný bez všech sra..k,máslo si dám na chleba,rohlík,do jídla.
Tak jsem to hned musela vyzkoušet - mňam, mňam, mňam - lahůdka! Tohle by mě tedy nenapadlo, ale je to výborné - úžasně to zjemní chuť kávy. Doporučuji.
lebahu: Jak píše Mata69, kazí to ten rohlík. Mě ale zajímá, proč ne kafe se šlehačkou. Pořádnou, takovou, kterou když přešleháš, máš máslo. To si přeci dáváme všichni.
Marsi: No o tom to je, dáš si kafe s máslem, jednak se párkrát proběhneš a spálíš kalorie, jednak část toho co sníš, případně všechno, odevzdáš potkáňatům. Přeci ti slibují, že pomáhá k hubnutí. :-D
Mata69: Už píšu jak Tatar. 100°C, ne 100 procent. A aby se na něm, ne aby sena něm. Děs.
kapa: no jo, ale i to ghí je pořád máslo - jen je vlastně tepelně upravené. Souhlasím s Helzou, to nebude ono.
lebahu: to bych řekla, že tu prospěšnost pak kazí ten rohlík :-)
kapa: no jo, ovšem ghí nemá méně tuků, respektive méně projímavé tuky - tudíž problém s útěkem od stolu neřeší. Navíc přepuštěním másla se zničí všechny propagované, zdraví prospěšné vitamíny, tedy přesně to, čím nás má káva s máslem nabudit a obohatit a čím má prospět. Máslo se přepouští, aby sena něm snáze smažilo bez připalování. Tedy aby se zvýšila jeho "připalovací se" teplota. A kafe víc jak 100%C nemá, tak proč máslo přepouštět?
Domnívám se, že to není máslo, jak ho kupujeme, ale tzv. ghí - přepuštěné máslo.
Aha, ono to neumí vložit odkaz. Tak tady:https://www.google.cz/search?sourceid=chrome-psyapi2&rlz=1C1CHWL_csCZ550CZ550&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=coffee%20and%20butter
Není to apríl, můžete se to dočíst i na cizojazyčných stránkách, např. TADY
Souhlasím s Marsi....anebo je to apríl (jako to počasí)
Na mně káva jako taková působí dost projímavě, vypít ji ještě s máslem, tak mám obavu, že bych ani nedoběhla. :-))
A když si člověk ke kafi namaže rohlík máslem, tak to nefunguje?
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.